Теми статей
Обрати теми

Договір про працевлаштування безробітного з наданням дотації підкориговано

Редакція БТ
Постанова від 20.05.2010 р. № 179

Договір про працевлаштування безробітного з наданням дотації підкориговано

 

Фонд безробіття вніс зміни до

форми Договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації, затвердженої постановою правління зазначеного Фонду від 30.08.07 р. № 463. Відразу зауважимо, що ці зміни, по суті, не несуть нічого нового — ними Договір приведено у відповідність до змін, ще у 2008 році внесених до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, затвердженого наказом Мінпраці від 10.01.01 р.

1.

Тепер у Договорі зазначено, що роботодавець має право перевести працівника за його згодою з робочого місця, на яке надавалася дотація, якщо він працював на ньому понад 3 місяці (раніше — 6 місяців), на постійну роботу на інше робоче місце на цьому підприємстві зі збереженням гарантій зайнятості, передбачених умовами надання дотації. У цьому випадку за умови збереження гарантій зайнятості працівника, передбачених умовами надання дотації з унесенням відповідних змін до договору, Центр зайнятості зобов'язаний продовжити виплату дотації.

2.

У Договорі підкориговано пункт про перевірки Центру зайнятості: тепер він має право перевіряти достовірність поданих роботодавцем даних, що є підставою для надання дотації, не рідше одного разу на півроку (раніше було — щокварталу) відповідно до затвердженого плану або за письмовим зверненням фізичної чи юридичної особи про факти порушення роботодавцем умов надання дотації. При цьому якщо роботодавець перешкоджатиме проведенню перевірки, Центр зайнятості може припинити виплату дотації . Водночас, якщо за результатами перевірки не буде виявлено порушення, Центр зайнятості зобов'язується поновити виплату дотації.

3.

Уточнено, що роботодавець зобов'язаний буде повернути дотацію з урахуванням індексації в разі використання дотації з порушенням законодавства та в разі встановлення недостовірності поданих роботодавцем даних.

4.

Тепер у Договорі зазначено, що до дворічного періоду дії договору не зараховується час перебування жінки у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного або 6-річного віку (за медичним висновком).

(Постанова Фонду безробіття від 20.05.10 р. № 179, чинна з 02.07.10 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі