Теми статей
Обрати теми

ФФБ: зміни до Ліцензійних умов залучення коштів для фінансування будівництва

Редакція БТ
Розпорядження від 03.06.2010 р. № 454

ФФБ: зміни до Ліцензійних умов залучення коштів для фінансування будівництва

 

Держфінпослуг затвердила зміни до

Ліцензійних умов провадження діяльності із залучення коштів установників управління майном для фінансування об'єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю (розпорядження Держфінпослуг від 24.06.04 р. № 1225), відповідно до яких:

1.

Однією з обов'язкових умов такої діяльності є наявність у заявника/ліцензіата на дату подання заяви про видачу ліцензії власного капіталу в розмірі не меншому, ніж установлений Положенням про внесення інформації щодо фінансових компаній до Державного реєстру фінансових установ і встановлення вимог до облікової та реєструючої системи фінансових компаній (розпорядження Держфінпослуг від 05.12.03 р. № 152).

2.

З дати тимчасового призупинення дії ліцензії не допускається, зокрема:

— створення нових фондів фінансування будівництва (далі — ФФБ) та/або фондів операцій з нерухомістю (далі — ФОН);

— управління майном за діючими договорами та залучення коштів установників у разі невиконання управителем умов та обов'язків за договорами з установниками та/або виявлення фактів нецільового управління майном, переданим управителю за договором управління майном;

— залучення коштів установників та їх перерахування забудовнику для фінансування об'єктів будівництва, щодо яких було призупинено будівництво та/або виявлено ризики щодо нездання у строки, передбачені в договорі між управителем та забудовником, об'єкта(ів) будівництва в експлуатацію, що можуть призвести до невиконання ним обов'язків управителя за договорами з установниками;

— перерахування коштів забудовнику, у діяльності якого виявлено факти нецільового використання коштів, спрямованих управителем для фінансування конкретного об'єкта будівництва, та залучення коштів установників для фінансування всіх об'єктів будівництва, спорудження яких здійснюється за договором/договорами з таким забудовником, до моменту укладення договору/договорів з новим/новими забудовником/забудовниками та передачами всіх зобов'язань забудовника щодо цих об'єктів будівництва.

3.

Ліцензіат зобов'язаний вести систему обліку прав вимог довірителів ФФБ щодо кожного створеного ним фонду окремо та згідно з вимогами Закону України «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю» від 19.06.03 р. № 978-IV, а також облік укладених з установниками договорів.

Крім того, ліцензіат зобов'язаний вести облік коштів, унесених довірителями до ФФБ, а також облік коштів, спрямованих ліцензіатом з ФФБ на фінансування будівництва, окремо від іншого майна ліцензіата, а також від інших ФФБ.

(Розпорядження Держфінпослуг від 03.06.10 р. № 454, чинне з 12.07.10 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі