Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до податкової звітності з податку на додану вартість

Редакція БТ
Наказ від 12.05.2010 р. № 313

ДЕКЛАРАЦІЯ З ПДВ:

унесені зміни до деяких форм

 

Наказ Державної податкової адміністрації України від 12.05.10 р. № 313

«Про внесення змін до податкової звітності з податку на додану вартість»

 

Наказом

, що коментується ДПАУ затвердила нову (додаткову) форму декларації з ПДВ (спеціальну), а також внесла низку змін до діючих форм.

1.

Податкова декларація з податку на додану вартість (спеціальна) запроваджується для платників ПДВ — сільськогосподарських підприємств, які відповідають вимогам ст. 81 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР (далі — Закон про ПДВ), але які не обрали спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства та рибальства та реалізують молоко, худобу, птицю, вовну власного виробництва, а також молочну продукцію та м’ясопродукти, вироблені у власних переробних цехах.

Необхідність введення такої декларації обумовлена вимогами

абз. четвертого п. 11.21 Закону про ПДВ*.

* Див. «БТ», 2010, № 3, с. 4 та № 6, с. 5.

2.

Внесено зміни до діючих форм звітності, зокрема:

— у

Податковій декларації з податку на додану вартість, затвердженій наказом ДПА України від 30.05.97 р. № 166, в службовому полі про одночасне подання інших форм декларацій тепер згадується і спеціальна декларація. У додатках 1 і 4 додано службові поля для відмітки про подання цих додатків із звітною новою декларацією та уточнюючим розрахунком;

— у додатку 1 до

Податкової декларації з податку на додану вартість (скороченої), затвердженої наказом ДПА України від 23.10.98 р. № 499, а також у додатку 1 до Податкової декларації з податку на додану вартість (переробного підприємства), затвердженої наказом ДПА України від 28.04.09 р. № 221, додано службові поля для відмітки про подання його із звітною новою декларацією та уточнюючим розрахунком, а також про звітний період, який виправляється;

— у формах звітності з ПДВ додано службові поля

«Ідентифікаційний номер керівника згідно з ДРФО» та «Ідентифікаційний номер головного бухгалтера згідно з ДРФО».

3.

Внесено зміни до Порядку заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПА України від 30.05.97 р. № 166, щодо заповнення спеціальної декларації та декларації переробного підприємства. Крім того, затверджено форму «Уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (до декларації з податку на додану вартість (спеціальної)) — додаток 7 до цього Порядку.

4.

Як передбачено п. 11 наказу, що коментується, він набуває чинності з дня офіційного опублікування (за нашими даними, це має відбутись не раніше 10.06.10 р.).

Тому до моменту набрання чинності цих змін платники мають повне право звітувати за травень 2010 року,

використовуючи старі форми декларацій з ПДВ. Крім того, є інформація, що ДПАУ дозволить використовувати старі бланки для звітування за травень 2010 року навіть і після набрання чинності наказом, що коментується.

Якщо ж ці чутки не підтвердяться, то у наступному номері нашої газети, що вийде 14.06.10 р., ми розмістимо комплект нових форм звітності з ПДВ, і ви, шановні читачі, зможете відзвітувати за травень не пізніше 21.06.10 р. (понеділок).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі