Теми статей
Обрати теми

Санаторно-курортне лікування: «батоги та пряники» від ФТВП

Редакція БТ
Постанова від 15.04.2010 р. № 10

Санаторно-курортне лікування: «батоги та пряники» від ФТВП

 

ФТВП уніс зміни до

Порядку отримання застрахованими особами та членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що оплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою ФТВП від 25.02.09 р. № 12 (див. «БТ», 2009, № 19, с. 21).

Тепер комісією (уповноваженим) із соціального страхування приймається

рішення про виділення:

— путівки застрахованій особі до

двомісного номера з частковою оплатою в розмірі 30 % (було 20 %) її вартості (зміни до п. 4.5 Порядку );

— путівки на санаторно-курортне лікування особам, які навчаються у вищому навчальному закладі з

денною формою навчання, та учням ПТУ з частковою оплатою в розмірі 10 % її вартості, а студентам-сиротам та учням-сиротам — безкоштовно, за умови часткового фінансування санаторію-профілакторію за рахунок коштів Фонду (раніше для студентів-сиріт та учнів-сиріт додаткових умов не встановлювали) (зміни до п. 4.2 Порядку, нова редакція п. 4.6 Порядку);

— путівки для лікування дитини у супроводі дорослого з частковою доплатою в розмірі

20 % її вартості (раніше було 10 %), а для лікування двох дітей — 10 % її вартості (раніше для двох дітей було безкоштовно) на підставі заяви застрахованої особи та медичних довідок для дорослого і дитини (нова редакція п. 4.7 Порядку);

— путівки дорослому з частковою оплатою в розмірі

10 % її вартості для самостійного лікування його дитини в дитячому санаторно-курортному закладі за наявності в дитини медичних показань на санаторно-курортне лікування, на підставі заяви застрахованої особи та медичної довідки для дитини (зміни до п. 4.8 Порядку).

Також уточнено, що путівка, яка видається

фізичній особі —підприємцю, платнику єдиного податку, або добровільно застрахованій фізичній особі, може бути поділена для спільного санаторно-курортного лікування застрахованої особи та члена її сім'ї, згідно з п. 4.11 Порядку. Рішення про поділ путівки приймає директор районної, міжрайонної, міської виконавчої дирекції відділення Фонду, де така особа отримує путівку (зміни до п. 4.11 Порядку).

Докладніше про ці та інші питання надання путівок працівникам — у Темі тижня «Путівки» сьогоднішнього номера (див. с. 34).

(

Постанова ФТВП від 15.04.10 р. № 10, чинна з дня офіційного опублікування)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі