Теми статей
Обрати теми

Підприємець <-> підприємство: ДПАУ роз’яснила, за яких умов не взимается НДФЛ при выплате доходов

Редакція БТ
Лист від 10.02.2010 р. № 1213/

Підприємець підприємство: ДПАУ роз’яснила, за яких умов не справляється ПДФО при виплаті доходів

 

На думку ДПАУ, щоб суб'єкт підприємництва при виплаті доходів приватному підприємцю не утримував ПДФО, такому підприємцю достатньо надати іншому суб'єкту підприємництва лише

копію свого Свідоцтва про держреєстрацію. Зауважимо, що раніше для цих цілей ДПАУ радила підприємствам вимагати від підприємців копії свідоцтва про сплату єдиного податку, платіжних документів про сплату єдиного податку чи авансових платежів податку з доходів фізичних осіб (див. лист від 23.11.09 р. № 12004/6/17-0716 // «БТ», 2010, № 10, с. 6).

У листі, що коментується, ДПАУ про такі (додаткові) документи не згадує. ДПАУ нагадала, що суму виплати слід відобразити в розрахунку за формою № 1ДФ із зазначенням коду доходу «42». За ненадання такої інформації — штраф 51 грн. (3 нмдг) згідно зі

ст. 1634 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Якщо ж підприємницький статус одержувача доходів документально не підтверджено, то ДПАУ вважає, що при виплаті доходу підприємство є податковим агентом. У такому разі підприємство зобов'язане такі виплати зазначити з ознакою «01» як дохід, отриманий за цивільно-правовим договором, і в повному обсязі виконати свої зобов'язання як податкового агента — утримати і перерахувати ПДФО до бюджету.

(Лист ДПАУ від 10.02.10 р. № 1213/м/17-0714)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі