Теми статей
Обрати теми

Строк випробування: коли та з яких причин його можна продовжити

Редакція БТ
Лист від 14.12.2009 р. № 301/06/186-09

Строк випробування: коли та з яких причин його можна продовжити

 

Нагадаємо, що

строк випробування під час прийняття на роботу, якщо інше не встановлено законодавством України, не може перевищувати 3 місяців, а в окремих випадках, за погодженням з відповідним виборним органом первинної профспілкової організації, — 6 місяців (ч. 1 ст. 27 КЗпП). Виняток становлять держслужбовці та митники (їм установлюється строк випробування до 6 місяців).

На думку Мінпраці, крім зазначених вище випадків,

строк випробування може бути продовжено, якщо працівник у період випробування був відсутній на роботі у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю або з інших поважних причин — на відповідну кількість днів, протягом яких він був відсутній.

Якщо працівника визнано таким що

не відповідає роботі, на яку його прийнято (наприклад, випадки неякісного виконання робіт; неналежного виконання трудових обов'язків через недостатню кваліфікацію), власник чи уповноважений ним орган протягом цього строку має право розірвати трудовий договір. Розірвання трудового договору на цих підставах може бути оскаржено працівником.

(

Лист Мінпраці від 04.12.09 р. № 301/06/186-09)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі