Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти

Редакція БТ
Постанова від 27.01.2010 р. № 51

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ДЕРЖЗАКУПІВЛІ:

чергові зміни

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 27.01.10 р. № 51

«Про внесення змін до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти»

 

Постановою

, що коментується, унесено зміни до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою КМУ від 17.10.08 р. № 921 (далі — Положення № 921). Розглянемо сутність змін.

1.

За останній час абз. 3 п. 6 Положення № 921 змінювався неодноразово. Так, відповідно до постанови КМУ від 08.12.09 р. № 1335 знову з'явилася вимога про те, що закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється виключно у вітчизняних виробників або в нерезидентів, якщо такі товари, роботи і послуги не виробляються, не виконуються, не надаються на території України. Покажемо історію змін цього пункту:

 

Редакція абз. 3 п. 6 Положення № 921

З 11.07.09 р.

(у редакції постанови КМУ від 24.06.09 р. № 647)

З 12.12.09 р.

(у редакції постанови КМУ від 08.12.09 р. № 1335)

З 30.01.10 р.

(у редакції постанови КМУ від 27.01.10 р. № 51)

Закупівля товарів, робіт і послуг (крім закупівлі періодичних друкованих видань — з 14.10.09 р.) здійснюється у вітчизняних виробників або їх представників, дилерів, дистриб'юторів, яких визнано такими відповідно до укладених договорів (далі — офіційний представник) а в разі коли товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України, — у виробників товарів, виконавців робіт і надавачів послуг — нерезидентів або їх офіційних представників

Закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється у вітчизняних виробників, а в разі коли товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України, — у виробників товарів, виконавців робіт і надавачів послуг — нерезидентів

Закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється у вітчизняних виробників або їх представників, дилерів, дистриб'юторів, а в разі коли товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України, — у виробників товарів, виконавців робіт і надавачів послуг — нерезидентів або їх представників, дилерів, дистриб'юторів

 

Завдяки змінам, унесеним документом, що коментується, у тендерних процедурах знову на рівних умовах можуть брати участь як безпосередньо

вітчизняні виробники товарів, робіт і послуг, так і їх представники, дилери та дистриб'ютори.

Виходячи з цього для участі у процедурі закупівлі необхідно подати такі документи

(п. 241 Положення № 921):

— учаснику, який є

безпосереднім виробником товарів, робіт і послуг, — документи, перелічені в п. 241 Положення № 921;

— учаснику, який є

представником, дилером або дистриб'ютором, — документи, перелічені в п. 241 Положення № 921, а також документи, які підтверджують те, що такій юридичній або фізичній особі надані відповідні повноваження вітчизняним виробником.

У зв'язку з цим унесено певні коригування до

пп. 27, 34, 61, 73, 79 Положення № 921.

2.

Вилучено абз. 4 п. 6 Положення № 921, в якому містилася вимога про те, що замовник одночасно з поданням оголошення про заплановану закупівлю чи проведення попередньої кваліфікації має повідомити всіх виробників, інформація про яких є загальнодоступною і може бути отримана без додаткового витрачання державних коштів.

Однак необхідно враховувати: в

пп. 34 і 73 Положення № 921 передбачено, що при проведенні торгів з обмеженою участю та процедури запиту цінових пропозицій замовник надсилає запрошення і запити тим учасникам, які є виробниками або їх представниками, дилерами, дистриб'юторами, інформація про яких є загальнодоступною і може бути отримана без додаткового витрачання бюджетних коштів.

Зміни

набрали чинності 30 січня 2010 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі