Теми статей
Обрати теми

Про оплату листків непрацездатності по вагітності та пологах

Редакція БТ
Лист від 21.01.2010 р. № 11/18/99-10

РОЗРАХУНОК ДЕКРЕТНИХ:

чергова порція роз'яснень від Мінпраці

 

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 21.01.10 р. № 11/18/99-10

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 13.02.10 р. № 36/18/99-10

«Про оплату листків непрацездатності по вагітності та пологах»

 

Обидва

листи, що коментуються (лист від 21.01.2010 р. № 11/18/99-10, далі — Лист-1; лист від 13.02.2010 р. № 36/18/99-10, далі — Лист-2, наведено в додатку «Документи» цього номера), присвячено нюансам оплати відпустки по вагітності та пологах у зв'язку з правилами розрахунку декретних, що недавно змінилися. Багато моментів уже висвітлювалися цим відомством у більш ранніх роз'ясненнях, але є й нові запитання.

1. Виплати за час відпусток включаються до розрахунку середньої зарплати для виплати декретних

(Лист-2). Такі виплати обкладаються внесками на соціальне страхування, тому повинні брати участь у розрахунку. Що стосується перехідних відпускних, то до розрахунку потрібно брати ту суму відпускних, яка припадає на дні, що входять до розрахункового періоду (незалежно від дати фактичної виплати таких відпускних).

2. Календарні дні не зменшуються на святкові та неробочі дні

(Лист-2). Ні при визначенні кількості календарних днів, що припадають на розрахунковий період, ні при визначенні кількості календарних днів відпустки по вагітності та пологах, що підлягають оплаті, святкові та неробочі дні вираховувати не потрібно (Лист-2).

3. Якщо на момент нарахування декретних ще не відомий показник середньої зарплати

за всіма видами економічної діяльності за попередній місяць у відповідному регіоні, то розрахунок слід провадити виходячи з мінімальної зарплати, а згодом виконувати коригування (Лист-1). Нагадаємо, що ці показники необхідно враховувати, якщо перед виходом у декрет працівниця не відпрацювала повний календарний місяць.

4. Сумове обмеження декретних середньою зарплатою за всіма видами економічної діяльності у відповідному регіоні в місяці, що передує місяцю настання страхового випадку, не поширюється на випадки, коли перед виходом у декрет працівниця перебувала у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років або 6 років за медичним висновком

(Лист-1). Дійсно, це обмеження потрібно враховувати, якщо працівниця перед виходом у декрет перебуває у трудових відносинах з роботодавцем менше повного календарного місяця. Якщо працівниця працює в цього роботодавця давно, але з якихось причин перед декретом не працювала (зокрема, хворіла чи перебувала у відпустці для догляду за іншою дитиною), то декретні їй виплачуються виходячи з фактичного заробітку без урахування сумового обмеження у вигляді верхньої та нижньої планки.

5. Звичайні лікарняні та неповний час.

Хочемо також звернути увагу, що в Листі-2 Мінпраці нагадує зміни у правилах розрахунку звичайних лікарняних у разі встановлення на підприємстві чи окремому працівнику режиму неповного робочого часу. Так, звичайні лікарняні, включаючи перші п'ять днів, що оплачуються за рахунок коштів роботодавця, розраховуються виходячи з показника:

середньогодинної зарплати, якщо в розрахунковому періоді або в періоді хвороби встановлено неповний робочий день. Крім того, показник середньогодинної зарплати застосовується при підсумованому обліку робочого часу або, якщо підрахунок робочого часу ведеться в годинах;

середньоденної зарплати, якщо в розрахунковому періоді або в періоді хвороби встановлено режим неповного робочого тижня.

Докладно змінені правила розрахунку декретних, які потрібно застосовувати, якщо дата початку відпустки по вагітності та пологах припадає на 15 грудня 2009 року та пізніше, розглянуто в темі тижня «Декретні по-новому» (див. с. 34).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі