Теми статей
Обрати теми

Працівниця звільняється у відпустці для догляду за дитиною. Чи заповнювати ф. № 1ДФ?

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Працівниця звільняється у відпустці для догляду за дитиною.
Чи заповнювати ф. № 1ДФ?

 

У вересні 2010 року з підприємства за власним бажанням звільнилася працівниця, яка перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. За III квартал 2010 року жодного доходу цій працівниці не нараховували і не виплачували. Чи потрібно відображати інформацію про таку працівницю у ф. № 1ДФ за III квартал?

 

Згідно з

п. 2.1 Порядку заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПАУ від 29.09.03 р. № 451, у разі якщо податковий агент протягом звітного кварталу не виплачує доходи або виплачує доходи не всім платникам податку, податковий розрахунок не подається або подається щодо тих платників податку, яким нараховано (виплачено) доходи.

З цього випливає, що при звільненні такої працівниці дані про неї в

Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за формою № 1ДФ, затвердженому наказом ДПАУ від 29.09.03 р. № 451, відображаються лише в тому випадку, коли у кварталі, в якому відбулося звільнення працівниці, нараховувався і виплачувався дохід (наприклад, заробітна плата).

Отже, якщо працівниці не нараховувався і не виплачувався дохід у кварталі, в якому вона звільняється (у нашому випадку в третьому кварталі 2010 року), то у

ф. № 1ДФ дані про неї можна не відображати.

Водночас не буде помилкою, якщо підприємство все-таки внесе дані про таку працівницю до

ф. № 1ДФ. У такому разі буде заповнено графи 1 «№ з/п», 2 «Ідентифікаційний номер» та 7 «Дата звільнення з роботи».

 

Надія ФІЛІППОВСЬКИХ,
 заступник начальника відділу адміністрування податку
 з доходів фізичних осіб ДПАУ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі