Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.01 р. № 260

Редакція БТ
Наказ від 14.10.2010 р. № 320

ПОРЯДОК РЕЄСТРАЦІЇ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ

між працівником та фізичною особою: нова редакція

 

Наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 14.10.10 р. № 320

«Про внесення змін до наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.01 р. № 260»

 

Документ, що коментується, наведено в додатку «Документи»

 

Наказом

, що коментується, викладено в новій редакції Порядок реєстрації трудового договору між працівником та фізичною особою, затверджений наказом Мінпраці від 08.06.01 р. № 260 (далі — Порядок), а також дещо підкориговано форму трудового договору, що укладається між підприємцем та найманим працівником, затверджену цим же наказом Мінпраці. Наказ, що коментується, — це, очевидно, реакція Мінпраці на постанову КМУ від 29.10.09 р. № 1168 (далі — постанова № 1168 // «БТ», 2009, № 46, с. 4), яка вимагала від Мінпраці привести свої нормативно-правові акти у відповідність до цієї постанови.

Можливість делегування фізичною особою — роботодавцем обов’язку реєстрації трудового договору.

За загальним правилом, фізична особа, як і раніше, подає трудовий договір у трьох примірниках на реєстрацію до держслужби зайнятості за місцем свого проживання в тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи (п. 2 Порядку). Тепер у Порядку (п. 2) з’явилася норма, якою допускається можливість представлення інтересів фізичної особи — роботодавця його уповноваженою особою на підставі нотаріального доручення . Саме з цим нововведенням пов’язані і зміни в самій формі трудового договору.

У

п. 3 Порядку № 260 перелічено документи, які має бути надано сторонами при реєстрації трудового договору. Перелік документів змін не зазнав. Але цей пункт доповнено інформацією про те, що якщо трудовий договір реєструє уповноважена особа фізичної особи, то вона має пред’явити паспорт, а також надати оригінал і належним чином нотаріально посвідчену копію доручення, а також інші необхідні документи.

Реєстрація трудового договору і зняття з реєстрації за відсутності працівника.

Можливість зареєструвати трудовий договір і зняти його з реєстрації без присутності працівника з’явилася у підприємців ще з 13.11.09 р. завдяки згаданій постанові № 1168. Норми саме цієї постанови було враховано Мінпраці при підготовці нової редакції Порядку (пп. 4, 5, 7, 9 і 12). Стисло нагадаємо порядок такої реєстрації.

Перелік документів, які необхідно подати

за відсутності працівника при проведенні держреєстрації трудового договору фізичній особі — роботодавцю (або за нотаріальним дорученням уповноваженій ним особі), крім свого паспорта, наведено у п. 4 Порядку.

Якщо працівник був відсутній при проведенні державної реєстрації трудового договору, відповідальна особа центру зайнятості повертає фізичній особі — роботодавцю (або уповноваженій ним особі) два примірники такого договору з позначкою про реєстрацію (

п. 7 Порядку). Фізична особа — роботодавець зобов’язана вручити під розписку працівнику один примірник зареєстрованого трудового договору протягом трьох робочих днів з дня його надходження, про що робиться відповідний запис у книзі реєстрації, а також повернути йому трудову книжку із записом про прийняття на роботу.

Зняття з реєстрації

трудового договору за відсутності працівника провадиться у строк три робочі дні, за умови подання фізичною особою — роботодавцем (або уповноваженою ним особою) документів, названих у п. 9 Порядку № 260. При цьому центр зайнятості повідомляє працівника про зняття з реєстрації трудового договору.

Якщо працівник не був присутній при знятті трудового договору з реєстрації, то за його зверненням посадова особа центру зайнятості протягом трьох робочих днів з дня звернення робить відповідну позначку у виданому йому примірнику трудового договору та засвідчує у трудовій книжці запис про звільнення з роботи, унесений фізичною особою — роботодавцем.

Крім того, у

Порядку тепер прописано, що відповідальна особа центру зайнятості має інформувати Пенсійний фонд про реєстрацію трудового договору і зняття його з реєстрації не пізніше наступного робочого дня після її проведення (п. 11). У попередній редакції Порядку такої вимоги не було. Ця норма запрацює з 01.01.11 р. (п. 4 наказу, що коментується).

У разі якщо документи, що подаються для реєстрації або зняття з реєстрації трудового договору, не відповідають установленим вимогам, центр зайнятості повертає їх без

здійснення будь-яких дій із зазначенням причини.

Назви.

Змінено назви Порядку № 260 (тепер вона звучить так: «Порядок реєстрації трудового договору між працівником та фізичною особою, яка використовує найману працю») і форми трудового договору (тепер вона звучить так: «Форма трудового договору між працівником та фізичною особою, яка використовує найману працю»).

Оновлений порядок

набирає чинності з дати опублікування (з 22.11.10 р.) , крім п. 11 Порядку. З цієї дати необхідно буде застосовувати оновлену форму договору та норми Порядку. Переукладати діючі трудові договори не потрібно.

 

 

Міністерство праці та соціальної політики України

 

Порядок реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю

 

Затверджено наказом від 8 червня 2001 року № 260 (

у редакції наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 14 жовтня 2010 року № 320)

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 листопада 2010 року за № 1038/18333

 

1.

Цей Порядок поширюється на фізичних осіб, які використовують найману працю: фізичних осіб — підприємців та фізичних осіб, які використовують найману працю, пов’язану з наданням послуг (кухарі, няньки, водії тощо) (далі — фізична особа).

2.

Укладений у письмовій формі трудовий договір між працівником і фізичною особою у трьох примірниках фізична особа повинна подати на реєстрацію до державної служби зайнятості за місцем свого проживання у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи.

У разі коли інтереси фізичної особи представляє за нотаріальним дорученням уповноважена нею особа, така особа повинна подати на реєстрацію укладений між працівником і фізичною особою трудовий договір до державної служби зайнятості за місцем проживання фізичної особи.

3.

При реєстрації трудового договору сторони повинні пред’явити паспорт та подати такі документи:

фізична особа — підприємець — свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи — підприємця, довідку відповідної державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності);

фізична особа, яка використовує найману працю, пов’язану з наданням послуг, — довідку відповідної державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності);

працівник, який влаштовується на роботу до фізичної особи, — трудову книжку, довідку відповідної державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності);

особа, яка вперше шукає роботу і не має трудової книжки, — довідку відповідної державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності).

У разі реєстрації трудового договору особою, уповноваженою нотаріальним дорученням фізичною особою, така особа повинна пред’явити паспорт та подати: оригінал та належним чином завірену копію нотаріального доручення, а також у відповідних випадках зазначені в

абзацах другому та третьому цього пункту документи.

4.

У випадку відсутності працівника при проведенні державної реєстрації трудового договору фізична особа (або за нотаріальним дорученням уповноважена нею особа) повинна пред’явити паспорт та подати такі документи:

фізична особа — підприємець: підписаний сторонами трудовий договір у трьох примірниках із нотаріально посвідченим підписом працівника, свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи — підприємця, довідку відповідної державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності), копію такої довідки, виданої працівникові, його трудову книжку (за наявності);

фізична особа, яка використовує найману працю, пов’язану з наданням послуг: підписаний сторонами трудовий договір у трьох примірниках із нотаріально засвідченим підписом працівника, довідку відповідної державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності), копію такої довідки, виданої працівникові (за наявності), його трудову книжку (за наявності).

5.

Відповідальна особа центру зайнятості в день подання фізичною особою (або за нотаріальним дорученням уповноваженою нею особою) трудового договору, а у разі відсутності працівника при проведенні реєстрації трудового договору — в день подання фізичною особою (або за нотаріальним дорученням уповноваженою нею особою) документів, передбачених пунктом 4 цього Порядку, реєструє його у книзі реєстрації трудових договорів за формою, згідно з додатком*. Трудовому договору присвоюється номер, за яким він зареєстрований у книзі, і ставиться дата його реєстрації.

* Додаток до Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю, не публікується. —

Прим. ред.

6.

Відповідальна особа центру зайнятості на підставі запису про реєстрацію трудового договору, зробленого в книзі реєстрації трудових договорів, робить на трьох примірниках трудового договору запис:

img 1

7.

Якщо працівник був відсутнім при проведенні державної реєстрації трудового договору, відповідальна особа центру зайнятості повертає фізичній особі (або за нотаріальним дорученням уповноваженій нею особі) два примірники такого договору з відміткою про реєстрацію.

Фізична особа зобов’язана вручити під розписку працівникові один примірник зареєстрованого трудового договору протягом трьох робочих днів з дня його надходження, про що робиться відповідний запис у книзі реєстрації, а також повернути йому трудову книжку із записом про прийняття на роботу.

8.

У разі закінчення строку трудового договору або припинення його дії достроково в трудовому договорі фізична особа робить запис про підстави його припинення з посиланням на відповідні статті Кодексу законів про працю України, про що сторони сповіщають центр зайнятості, який зареєстрував трудовий договір.

9.

Відповідальна особа центру зайнятості протягом трьох робочих днів знімає трудовий договір з реєстрації, про що робить відповідний запис у книзі реєстрації трудових договорів.

Зняття з реєстрації трудового договору у разі його розірвання за ініціативою фізичної особи у випадках, визначених

Кодексом законів про працю України, за відсутності працівника, проводиться у строк, зазначений в абзаці першому цього пункту, за умови подання фізичною особою (або за нотаріальним дорученням уповноваженою нею особою):

примірника трудового договору;

заяви про зняття трудового договору з реєстрації із зазначенням дати звільнення з роботи працівника та підстав розірвання зазначеного договору;

копій документів, що підтверджують:

надсилання працівникові повідомлення про намір розірвати з ним трудовий договір (рекомендованим листом з повідомленням про вручення). У разі коли вручити поштове відправлення неможливо, подаються копії підтвердних документів;

проведення передбаченого законодавством розрахунку з працівником або копію платіжної відомості із зазначенням суми депонованої заробітної плати.

У цьому випадку центр зайнятості повідомляє працівника про зняття з реєстрації трудового договору.

10.

Відповідальна особа центру зайнятості на підставі запису про зняття трудового договору з реєстрації, зробленого у книзі реєстрації трудових договорів, робить на трьох, а в разі відсутності працівника — на двох примірниках трудового договору запис:

img 2

11.

Відповідальна особа центру зайнятості інформує Пенсійний фонд у встановленому порядку про реєстрацію (знаття з реєстрації) трудового договору між фізичною особою — підприємцем або іншою фізичною особою та працівником не пізніше наступного робочого дня після її проведення.

12.

За зверненням працівника, який не був присутній під час зняття трудового договору з реєстрації, посадова особа центру зайнятості протягом трьох робочих днів з дня такого звернення робить відповідну відмітку у виданому йому примірнику трудового договору та засвідчує у трудовій книжці запис про звільнення з роботи, внесений фізичною особою.

13.

У разі коли документи, що подаються для реєстрації чи зняття з реєстрації трудового договору, не відповідають встановленим вимогам, центр зайнятості повертає їх без вчинення будь-яких дій із зазначенням причини.

14.

Записи про реєстрацію та зняття з реєстрації трудового договору дають право фізичній особі внести записи до трудової книжки працівника про прийняття та звільнення його з роботи.

15.

Посадова особа центру зайнятості підтверджує особистим підписом записи, унесені фізичною особою до трудової книжки працівника, і засвідчує їх печаткою.

16.

Посадова особа центру зайнятості повинна ознайомити присутні сторони або сторону під підпис у журналі щодо порядку реєстрації та зняття з реєстрації трудового договору, унесення відповідних записів до трудової книжки працівника та її зберігання.

 

img 3
img 4

 

Начальник Юридичного управління І. ТУБЕЛЕЦЬ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі