Теми статей
Обрати теми

Про довідку, що є підставою для перенесення відпустки під час хвороби

Редакція БТ
Лист від 20.08.2010 р. № 233/18/99-10

ПЕРЕНЕСЕННЯ (ПРОДОВЖЕННЯ) ВІДПУСТКИ —

коли це можливо на підставі довідки, а не лікарняного, роз’яснює Мінпраці

 

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 20.08.10 р. № 233/18/99-10

«Про довідку, що є підставою для перенесення відпустки під час хвороби»

 

У

листі, що коментується, Мінпраці роз’яснило, у якому випадку підставою для перенесення або продовження відпустки є довідка, видана лікувальним закладом.

Згідно зі

ст. 80 Кодексу законів про працю України і ст. 11 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР щорічну відпустку має бути перенесено на інший період або продовжено в разі тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої в установленому порядку*.

* Про оплату днів хвороби в період відпустки див. у статті «Хвороба у відпустці — порядок оплати днів хвороби та відпустки» // «БТ», 2009, № 32, с. 16.

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є листок непрацездатності, порядок видачі якого регламентовано Інструкцією про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженою наказом МОЗ України від 13.11.01 р. № 455 (далі — Інструкція № 455).

Як зазначає Мінпраці, видача інших документів про тимчасову непрацездатність забороняється, крім випадків, обумовлених, у тому числі, п. 2.17 Інструкції № 455. Цим пунктом передбачено, що особам, які проходять обстеження з приводу встановлення причинного зв’язку захворювання з умовами праці, видається довідка довільної форми, засвідчена підписом головного лікаря та печаткою лікувально-профілактичного закладу. Ця довідка, на думку МОЗ України (лист від 26.05.07 р. № 3.51-4/4272-Д/3-6759), є документом, що засвідчує тимчасову непрацездатність громадян, та прирівнюється до листка непрацездатності.

Ураховуючи викладене, Мінпраці доходить висновку, що на підставі довідки про проходження обстеження у спеціалізованому лікувально-профілактичному закладі щорічну відпустку працівника може бути перенесено на інший період або продовжено в разі пред’явлення ним довідки.

Від себе додамо, що допомогу виплачують лише на підставі листка непрацездатності (ч. 1 ст. 51 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.01 р. № 2240-III). Видана довідка не є підставою для виплати допомоги (оплати часу проходження обстеження), а є тільки виправданням відсутності працівника на роботі. Тому якщо працівник надасть довідку, йому відпустку перенесуть або продовжать, але період обстеження не оплатять.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі