Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку встановлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і справляння цього збору

Редакція БТ
Постанова від 18.08.2010 р. № 748

ЕКОЗБІР ЩОДО РАДІОАКТИВНИХ ВІДХОДІВ:

Кабмін уніс зміни до Порядку нарахування

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 18.08.10 р. № 748

«Про внесення змін до Порядку встановлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і справляння цього збору»

 

Постановою

, що коментується, Кабмін уніс певні зміни до Порядку встановлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і справляння цього збору, затвердженого постановою КМУ від 01.03.99 р. № 303 (далі — Порядок № 303).

1. Порядок нарахування.

З абз. 3, 17 і 21 п. 4 Порядку № 303 вилучено положення, що передбачають застосування принципу «наростаючого підсумку» при поквартальному нарахуванні збору за забруднення навколишнього природного середовища (далі — екозбір) за утворення радіоактивних відходів і тимчасове їх зберігання.

Зауважимо: в

абз. 1 і 2 п. 4 Порядку № 303 залишилися незмінними положення, що передбачають застосування принципу наростаючого підсумку при поквартальному нарахуванні екозбору за стаціонарними та пересувними джерелами забруднення, а також за розміщення відходів.

2. Авансові платежі

. З абз. 2 п. 11 Порядку № 303 вилучено норму, що передбачає щомісячну сплату екозбору за утворення радіоактивних відходів і тимчасове їх зберігання в розмірі однієї третини планового обсягу за квартал. Тепер сплата таких авансових платежів є добровільною.

3. Звітний період.

З п. 9 Порядку № 303, яким установлено звітний період щодо екозбору — квартал, вилучено положення щодо подання розрахунків з екозбору за півріччя, 9 місяців та рік. Тепер у цьому пункті згадується лише «податковий (звітний) квартал».

Як роз’яснили фахівці ДПАУ в

журналі «Вісник податкової служби України», 2010, № 34, с. 2, ці зміни вплинули тільки на порядок нарахування екозбору за утворення радіоактивних відходів і тимчасове їх зберігання, щодо яких не встановлюються річні ліміти, і не порушують порядок нарахування екозбору за стаціонарні та пересувні джерела забруднення, а також за розміщення відходів, щодо яких річні ліміти встановлюються*.

* Про порядок нарахування екозбору ми розповідали у статті «Екозбір: деякі нюанси звітності за I квартал 2010 року» // «БТ», 2010, № 16, с. 20.

Отже, для нарахування екозбору за стаціонарні та пересувні джерела забруднення, а також за розміщення відходів платники, як і раніше, використовують форму Податкового розрахунку збору за забруднення навколишнього природного середовища, затверджену наказом ДПАУ від 17.03.05 р. № 111 , котрий, як і раніше, заповнюється наростаючим підсумком, і подається за 9 місяців 2010 року та за 2010 рік.

Постанова, що коментується, набрала чинності з 01.10.10 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі