Теми статей
Обрати теми

Критерії ризику легалізації (відмивання) доходів або фінансування тероризму

Редакція БТ
Наказ від 03.08.2010 р. № 126

Критерії ризику легалізації (відмивання) доходів або фінансування тероризму

 

Держкомфінмоніторинг затвердив

Критерії ризику легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, або фінансування тероризму.

Ці

Критерії ризику використовуватимуть у своїй діяльності суб’єкти первинного фінансового моніторингу (СПФМ), а також їх відокремлені підрозділи для здійснення класифікації своїх клієнтів з урахуванням установлених Критеріїв ризику за типом клієнта, географічним розташуванням країни реєстрації клієнта чи установи, через яку він здійснює передачу (отримання) активів, та виду товарів і послуг.

При цьому СПФМ (крім спеціально визначених СПФМ*) повинні також:

— забезпечувати у своїй діяльності управління ризиками щодо легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму;

розробляти власні критерії ризику з урахуванням цих Критеріїв ризику та відповідно до виду фінансових чи інших послуг, що надаються суб’єктами.

* Нагадаємо: до них, зокрема, належать нотаріуси, адвокати, аудитори, аудиторські фірми, фізичні особи — підприємці, які надають послуги з бухгалтерського обліку, суб’єкти господарювання, котрі надають юридичні послуги.

Рівень ризику встановлюється СПФМ щодо кожного клієнта і може мати значення «низький», «середній» або «високий». На цей рівень орієнтуватимуться СПФМ при визначенні фіноперації, що підлягає фінмоніторингу. Установлений щодо клієнта рівень ризику переглядається СПФМ не рідше одного разу на рік.

(Наказ Держкомфінмоніторингу від 03.08.10 р. № 126, набере чинності через 20 днів з моменту офіційного опублікування, на момент підготовки номера не опубліковано)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі