Теми статей
Обрати теми

Чи є місяць установлення доплати за складність та напруженість у роботі базовим?

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Чи є місяць установлення доплати за складність
та напруженість у роботі базовим?

 

Чи є базовим місяць установлення доплати за складність і напруженість у роботі, якщо вона встановлюється щомісячно наприкінці місяця, наприклад, за серпень 2010 року надбавка встановлюється згідно з наказом керівника від 27.09.10 р.?

 

Згідно з

п. 2 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.03 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078) індексації підлягають грошові доходи громадян, що не мають разового характеру. До індексованих доходів належить оплата праці працівників установ, організацій, що включає: оплату праці за виконану роботу відповідно до тарифних розцінок (окладів), доплати, надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені законодавством, а також інші компенсаційні виплати, що мають постійний характер.

Як передбачено

п. 5 Порядку № 1078 у разі зростання грошових доходів населення без перегляду їх мінімальних розмірів місяць, у якому відбулося підвищення, вважається базовим для проведення індексації. При цьому базовим з метою проведення індексації вважатиметься місяць, у якому заробітна плата збільшилася за рахунок підвищення (установлення) її складових, що виплачуватимуться постійно. Інакше такий місяць не вважатиметься базовим і індексація має проводитися на загальних підставах.

Якщо згідно із законодавством оплатою праці працівників передбачено надбавку за складність та напруженість у роботі, то місяць її встановлення вважається базовим для проведення індексації.

Коли механізм установлення та виплати такої надбавки здійснюється згідно з наказом керівника підприємства (організації)

щомісячно і можлива її відсутність в одному з місяців, то місяці поточного її встановлення не вважаються базовими для проведення індексації.

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА,
 начальник відділу політики доходів
 та подолання бідності Міністерства праці
 і соціальної політики України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі