Теми статей
Обрати теми

Затверджено Порядок продажу у 2010 році земельних ділянок несільськогосподарського призначення на земельних торгах

Редакція БТ
Постанова від 02.09.2010 р. № 805

Затверджено Порядок продажу у 2010 році земельних ділянок несільськогосподарського призначення на земельних торгах

 

Затверджений Кабміном

Порядок* визначає процедуру підготовки, організації та проведення земельних торгів у формі аукціону для продажу вільних від забудови земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності (прав на земельні ділянки).

* Нагадаємо: ст. 80 Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» від 27.04.10 р. № 2154-VI установлено, що до прийняття закону, який урегулює порядок продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної або комунальної власності чи прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах), продаж зазначених земельних ділянок здійснюється в порядку, затвердженому Кабміном.

Згідно з цим Порядком об'єктом земельних торгів, сформованим у лот, можуть бути: 1) земельні ділянки державної чи комунальної власності відповідного цільового призначення та функціонального використання; 2) право оренди земельної ділянки або право користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій).

Аукціон проводитиме виконавець (юридична особа, яка має ліцензію на проведення земельних торгів), котрий уклав договір з організатором. Виконавець за свою роботу отримає винагороду в розмірі до 5 % вартості лота, але не більше 3500 нмдг (59500 грн.).

Особа, яка бажає взяти участь в аукціоні, подає

виконавцю низку документів, зокрема: 1) заяву про участь в аукціоні (не пізніше ніж за 3 робочі дні до його проведення), в якій, зокрема, зазначається, що особа дає згоду на умови повернення реєстраційних та гарантійних внесків; 2) копію установчих документів, ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ (для юридичних осіб) або копію паспорта та ідентифікаційний номер у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та інших обов'язкових платежів (для фізичних осіб); 3) документи, що підтверджують сплату реєстраційного та гарантійних внесків (копії розрахункових документів, виписки з рахунків).

Протягом доби надані матеріали перевіряють, учасника зареєстровують, а потім видають йому вхідний квиток, інформаційну картку на лот, що придбавається, і картку учасника.

Аукціон за відповідним лотом вважається закінченим після підписання протоколу аукціону переможцем

(його представником), ліцітатором та представником організатора. Протягом 30 днів після проведення аукціону організатор має опублікувати у ЗМІ повідомлення про продаж лота, а виконавець — повідомлення про результати проведення аукціону.

Дія цього Порядку не поширюється на продаж земельних ділянок

: 1) державної чи комунальної власності або прав на них у випадках, установлених Земельним кодексом; 2) на яких розташовано об'єкти, що підлягають приватизації, або прав на такі ділянки; 3) на яких розташовано державні, у тому числі казенні, підприємства, господарські товариства, у статутному (складеному) капіталі яких державі належать частки (акції, паї), об'єкти незавершеного будівництва та законсервовані об'єкти держвласності.

(Постанова КМУ від 02.09.10 р. № 805, чинна з 13.09.10 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі