Теми статей
Обрати теми

Якщо працівник несвоєчасно погасив позику

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Якщо працівник несвоєчасно погасив позику

 

Працівнику видано позику в розмірі 5000 грн. У договорі зазначено граничний термін повернення — 31 серпня 2010 року. Працівник повернув позику 5 вересня. Які податкові наслідки прострочення повернення для підприємства та працівника?

(м. Черкаси)

 

Правове регулювання.

Відносини позики регламентуються ст. 1046 — 1053 Цивільного кодексу України (далі — ЦКУ). Надання безпроцентної грошової позики працівнику підприємства оформляється відповідним договором.

Згідно зі

ст. 1046 ЦКУ за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність іншій стороні (позичальнику) грошові кошти чи інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов'язується повернути позикодавцю таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду і тієї ж якості.

Отже, працівник, який отримав грошові кошти від підприємства як безпроцентну позику, зобов'язується повернути таку ж суму грошей у визначений договором строк. Зазвичай величина позики розбивається на рівнозначні частини та утримується щомісяця із заробітної плати працівника або вноситься працівником до каси. Але договором можуть бути передбачені й інші умови погашення позики.

Зверніть увагу: відсутність процентів необхідно прописати в самому договорі, інакше розмір процентів автоматично встановлюється на рівні облікової ставки НБУ (

ч. 1 ст. 1048 ЦКУ).

Досі точаться дискусії з приводу того, чи може підприємство-юрособа, не зареєстрована як фінансова установа, надавати процентні позики. У своїх роз'ясненнях Держфінпослуг виступає проти цього (

листи від 21.02.06 р. № 1466/11-8, від 26.07.06 р. № 644/11-3, від 14.03.08 р. № 2944/11-11). З нею намагається дискутувати Держпідприємництва (лист від 17.11.06 р. № 8287), указуючи на те, що процентну позику може бути видано підприємством, але тільки за рахунок його власних коштів, інакше це буде вважатися фінансовою послугою, яку можуть надавати лише фінансові установи (банки, кредитні спілки). З листа ДПАУ від 28.07.06 р. № 8249/6/15-0516 можна дійти висновку, що й податківці не заперечують проти видачі звичайними підприємствами процентних позик. Єдиної думки, як і раніше, немає. Тому підприємствам краще зайняти обережну позицію і якщо видавати працівникам позики, то лише безпроцентні.

Докладніше з питанням надання безпроцентної грошової позики працівнику можна ознайомиться у

статті «Грошова позика працівнику: порядок видачі» // «БТ», 2009, № 27, с. 14.

Податок на прибуток.

Нагадаємо, що в податковому обліку підприємства операція з надання та повернення безпроцентної позики працівнику не відображається. Інакше кажучи, як при видачі позики, так і при її погашенні, ні валові доходи, ні валові витрати підприємства не збільшуються. Це твердження випливає як із самого визначення поворотної фінансової допомоги (п. 1. 22 Закону про податок на прибуток*), так і з п.п. 4.1.6 Закону про податок на прибуток, де прямо зазначено, що при її видачі та зворотному отриманні податкові зобов'язання особи, котра її надала, не змінюються. Це підтверджує ДПАУ у своїх листах від 07.07.03 р. № 5966/6/15-1316, від 16.04.04 р. № 2300/Г/17-3115 та в Узагальнюючому податковому роз'ясненні, затвердженому наказом від 24.01.03 р. № 26.

* Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР.

Що стосується податку на додану вартість, то операції з надання та зворотного отримання позик не є об'єктом обкладення ПДВ.

Податок з доходів фізичних осіб.

Отримання безпроцентної позики працівником не супроводжується нарахуванням та утриманням податку з доходів фізичних осіб, оскільки передбачається повернення позики, а тому вона не є доходом.

Отже, працівник порушив строк повернення позики, визначений у договорі. Які наслідки для нього? Знову-таки, якщо в договорі передбачено відповідальність за порушення строків (наприклад, сплату штрафу, пені), то від працівника можна вимагати сплатити таку неустойку. Інакше (якщо в договорі не прописано можливість застосування будь-яких санкцій) пред'являти працівнику вимогу сплатити суму більшу, ніж сума позики, буде безпідставно.

Факт порушення працівником граничного строку повернення позики на кілька днів не свідчить про необхідність нарахування і сплати податку з доходів: говорити про це можна лише після закінчення строку позовної давності. Згідно зі

ст. 257 ЦКУ у загальному випадку строк позовної давності становить 3 роки з дня порушення встановленого строку повернення позики. Але якщо працівник не повернув позику після закінчення цього строку, то тут наслідки для нього будуть дещо обтяжливі, оскільки виникає необхідність включити суму позики до оподатковуваного доходу на підставі п.п. 4.2.11 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.03 р. № 889-VI. При цьому сума заборгованості за позикою має перевищувати суму, що становить 50 % місячного прожиткового мінімуму для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року.

При цьому фізична особа зобов'язана самостійно сплатити податок і відобразити це в річній податковій декларації, тобто податковим агентом підприємство в цьому випадку не є. Єдине, що має зробити підприємство, яке видало позику, — у періоді закінчення строку позовної давності відобразити інформацію про суму доходу фізичної особи у ф. № 1ДФ з ознакою доходу «14» (див.

лист ДПАУ від 24.12.09 р. № 28800/7/17-0217).

Висновок: своєчасне повернення позики або повернення позики до закінчення строку позовної давності податкових наслідків не передбачає ні для підприємства, ні для працівника.

 

Яна ІНДЮХОВА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі