Теми статей
Обрати теми

Про оплату лікарняних, якщо захворювання відбулося за межами держави

Редакція БТ
Лист від 02.08.2010 р. № 242/18/153-10

ПРАЦІВНИК ЗАХВОРІВ ЗА КОРДОНОМ —

порядок оплати періоду тимчасової непрацездатності роз’яснює Мінпраці

 

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 02.08.10 р. № 242/18/153-10

«Про оплату лікарняних, якщо захворювання відбулося за межами держави»

 

У

листі, що коментується, Мінпраці роз’яснило, як діяти в ситуації, коли працівник захворів, перебуваючи за межами України. Подібна ситуація може виникнути у працівника, який перебуває за кордоном як у відрядженні, так і на відпочинку**.

** Про оплату днів хвороби в період відпустки див. у статті «Хвороба у відпустці — порядок оплати днів хвороби та відпустки» // «БТ», 2009, № 32, с. 16.

Мінпраці зауважило, що право на оплату днів хвороби мають лише застраховані особи, якими є всі наймані працівники. Підставою для оплати днів хвороби є листок непрацездатності, порядок видачі якого регламентовано Інструкцією № 455***. Згідно з п. 1.12 Інструкції № 455 документи, що засвідчують хворобу громадян України під час їх тимчасового перебування за кордоном, підлягають обміну на листок непрацездатності згідно з рішенням лікарсько-консультаційної комісії лікувально-профілактичного закладу за місцем проживання чи роботи. Обмін можливий не в усіх випадках захворювання працівника, а лише в таких:

— гострі захворювання і травми;

— загострення хронічних захворювань;

— вагітність і пологи;

— оперативні втручання при невідкладних станах;

— лікування згідно з рішенням комісії МОЗ України з питань направлення на лікування за кордон.

*** Інструкція про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затверджена наказом МОЗ України від 13.11.01 р. № 455.

Для обміну працівник має подати до свого лікувально-профілактичного закладу перекладені державною мовою і нотаріально засвідчені документи , що підтверджують хворобу за кордоном.

Рішення про оплату отриманого листка непрацездатності приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування**** в загальному порядку.

**** Про її діяльність див. статтю «Комісія із соціального страхування: порядок створення та функціонування» // «БТ», 2008, № 32, с. 13.

Крім того, Мінпраці в листі, що коментується, зауважило, що на сьогодні чинним законодавством не передбачено обмеження строку подання документів для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності. Це підтверджує, що ч. 6 ст. 52 Закону № 2240*****, яка передбачала встановлення граничного строку для подання документів для призначення допомоги (24 календарні місяці), на сьогодні не працює. Нагадаємо: свого часу таке обмеження з’явилося в Законі № 2240 завдяки Закону України від 28.12.07 р. № 107-VI, але в подальшому відповідну норму було визнано неконституційною (рішення КСУ від 22.05.08 р. № 10-рп/2008).

***** Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.01 р. № 2240-III.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі