Теми статей
Обрати теми

Ветеринарні імунобіологічні засоби: змінився порядок їх зберігання і транспортування

Редакція БТ
Наказ від 10.08.2010 р. № 324

Ветеринарні імунобіологічні засоби: змінився порядок їх зберігання і транспортування

 

Держкомветмедицини вніс зміни до

Правил транспортування і зберігання ветеринарних препаратів, субстанцій, готових кормів, кормових добавок та засобів ветеринарної медицини у ветеринарних аптеках, їх структурних підрозділах, на базах, складах тощо (наказ Держветмедицини і Мінагропрому від 13.08.02 р. № 44).

Так, щодо ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ) установлено такі вимоги в частині:

температурних умов: зберігати і транспортувати ВІЗ потрібно із дотриманням оптимальних температурних умов (від +2 до +8° C). Якщо ВІЗ потребують особливих умов зберігання і транспортування, необхідно керуватися листівками-вкладками, що додаються до препарату;

термоіндикації: кожну транспортну партію ВІЗ, що відправляється на одну адресу, відправник має забезпечити термореєстраторами та/або індикаторами заморожування, що вкладаються всередину одиниці зберігання або термоконтейнера з ВІЗ та опечатуються;

зберігання: зберігати ВІЗ у холодильниках потрібно окремо від інших ветпрепаратів;

відпуску: суворо заборонено відпуск ВІЗ на всіх рівнях холодового ланцюга за відсутності в одержувача відповідних умов для зберігання і транспортування (спецтранспорту, обладнаного рефрижераторною установкою, або термоконтейнерів з холодовими елементами).

У новій редакції викладено форму

Журналу придбання, реалізації, зберігання та знешкодження ветеринарних імунобіологічних засобів, а також з'явилися дві нові форми (додатки 13 і 14): Акт приймання-передачі ВІЗ; Журнал реєстрації температури холодильної (морозильної) камери.

(

Наказ Держкомветмедицини від 10.08.10 р. № 324, чинний з 20.09.10 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі