Теми статей
Обрати теми

Нова форма № 1ДФ: заповнюємо та подаємо за I квартал 2011 року

Редакція БТ
Стаття

НОВА ФОРМА № 1ДФ:

заповнюємо та подаємо за I квартал 2011 року

 

Механізм заповнення на перший погляд простої форми № 1ДФ завжди був неоднозначним та викликав багато запитань. У зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України було затверджено нову форму № 1ДФ та порядок її заповнення. Не можна сказати, що вони кардинально відрізняються від старих, але все-таки без змін не обійшлося. У сьогоднішній статті розповімо в цілому, який вигляд має нова форма № 1ДФ, чим відрізняється від старої, викладемо загальний порядок її заповнення.

Яна ІНДЮХОВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Загальні положення

Згідно з

п. 51.1 ПКУ податковий агент зобов'язаний подавати протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків, а також сум нарахованого та утриманого з них податку (ф. № 1ДФ) до органу ДПС за місцем свого обліку. Про необхідність подання податковим агентом ф. № 1ДФ ідеться також у п.п. «б» п. 176.2 ПКУ.

Крім того, згідно з

п.п. 70.16.1 ПКУ податкові агенти виконують інформативну функцію — вони зобов'язані повідомляти орган ДПС про дату прийняття і звільнення з роботи фізичних осіб протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу. Ця функція теж реалізується за допомогою подання ф. № 1ДФ.

Нову форму та порядок заповнення

Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. № 1ДФ) затверджено наказом ДПАУ від 24.12.10 р. № 1020 (набирає чинності з 01.04.11 р.). Відповідно з II кварталу втрачають чинність стара ф. № 1ДФ та порядок її заповнення, затверджені наказом ДПАУ від 29.09.03 р. № 451.

Податковий розрахунок за новою формою

вперше потрібно подати за I квартал 2011 року. Нагадаємо, що відповідно до ПКУ податкові розрахунки прирівняно до податкових декларацій (ст. 46, п.п. «ґ» п. 176.2 ПКУ), і ф. № 1ДФ — не виняток, тому до її заповнення та подання потрібно підійти якнайвідповідальніше (новий статус ф. № 1ДФ — одна з найважливіших відмінностей нової форми від старої).

Перш ніж розповідати про те, чим відрізняється нова форма податкового розрахунку від старої та який порядок її заповнення, у табл. 1 наведемо загальну інформацію (хоча і тут уже доведеться згадати про деякі нововведення).

 

Таблиця 1.

Загальна інформація про ф. № 1ДФ

 

 

Запитання

Відповідь

Хто має подавати
ф. № 1ДФ?

Податкові агенти, а саме: юридичні особи (їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи), самозайняті особи, представництва нерезидентів — юридичних осіб незалежно від організаційно-правового статусу та способу обкладення іншими податками та/або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі), які нараховують (виплачують, надають) доходи фізичній особі та/або зобов'язані нараховувати, утримувати і сплачувати ПДФО до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи (п. 1.2 Порядку № 1020)

Який порядок подання
ф. № 1ДФ за відокремлений підрозділ підприємства?

Порядок подання ф. № 1ДФ залежить від «уповноваженості» відокремленого підрозділу.
1. Якщо відокремлений підрозділ не уповноважено нараховувати, утримувати та уплачувати ПДФО до бюджету, ф. № 1ДФ у вигляді окремої порції за такий підрозділ подає юридична особа до органу ДПС за її місцезнаходженням та надсилає копію до органу ДПС за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу (п. 2.6 Порядку № 1020).
2. Якщо відокремлений підрозділ має відповідні повноваження (уповноважений підрозділ), то він подає ф. № 1ДФ самостійно за своїм місцезнаходженням (також див. лист ДПАУ від 03.02.11 р. № 2373/6/17-0215 і ком. до нього «Податок на доходи і філії: хто та куди сплачує податок і подає звітність за підрозділ підприємства» // «БТ», 2011, № 10, с. 10)

У які строки подають
ф. № 1ДФ?

Форма № 1ДФ подається окремо за кожен квартал протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу(1).
За I квартал 2011 року ф. № 1ДФ потрібно подати не пізніше 10.05.11 р.
Окремий податковий розрахунок за календарний рік не подається (п. 2.1 Порядку № 1020)

Куди подається ф. № 1ДФ?

Форма № 1ДФ подається (п. 2.3 Порядку № 1020):
— юридичними особами — до органу ДПС за своїм місцезнаходженням або місцезнаходженням відокремлених підрозділів;
— фізичними особами — до органу ДПС за своєю податковою адресою(2)

Чи обов'язково подавати ф. № 1ДФ в електронному вигляді?

У п.п. 2.3.2 Порядку № 1020 зазначено, що ф. № 1ДФ може бути подано до органу ДПС в електронному вигляді за добровільним рішенням платника.
Раніше за наявності комп'ютерної техніки потрібно було обов'язково подавати ф. № 1ДФ в електронному вигляді, при цьому вимагалася ще й роздрукована копія за формою розрахунку. Структура файлу визначалася Порядком № 451.
Водночас великі та середні підприємства позбавлені права вибору — такі платники подають податковий розрахунок виключно в електронній формі з дотриманням умови про реєстрацію електронного підпису підзвітних осіб (п. 49.4 ПКУ). Структуру файлу даних визначено в додатку до Порядку № 1020. Подання ксерокопії податкового розрахунку за формою № 1ДФ не допускається

Чи потрібно подавати
ф. № 1ДФ, якщо податковий агент у звітному кварталі підприємства не виплачував доходи фізичним особам?

Потрібно. Форму № 1ДФ податкові агенти подають незалежно від того, чи виплачували вони доходи фізичним особам протягом звітного періоду (п. 2.2 Порядку № 1020). Отже, навіть якщо у ф. № 1ДФ не заповнено жоден рядок (не було ні нарахування, ні виплати доходів), таку ф. № 1ДФ подавати необхідно. Інакше це загрожує податковому агенту штрафами за неподання, а вони сьогодні чималі.
Цікаво, як буде вирішено схожу проблему з місячною декларацією з ПДФО: ДПАУ в листі від 25.03.11 р. № 8235/7/17-0217 дозволила не подавати декларацію, якщо податковий агент не має найманих працівників та не нараховує/не виплачує доходи фізичним особам. Не виключено, що і стосовно ф. № 1ДФ з'являться аналогічні роз'яснення. А поки що рекомендуємо не ігнорувати подання цієї звітної форми

Хто підписує ф. № 1ДФ?

При поданні юридичною особою ф. № 1ДФ підписується керівником та головним бухгалтером чи особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку, і засвідчується печаткою (п. 48.6 ПКУ, пп. 3.10.1 і 3.10.2 Порядку № 1020).
При поданні фізичною особою ф. № 1ДФ підписується такою особою та засвідчується печаткою за її наявності (п.п. 3.10.2 Порядку № 1020)

Яку відповідальність
передбачено за неподання ф. № 1ДФ?

За неподання, подання з порушенням установлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками ф. № 1ДФ передбачено штраф у розмірі 510 грн. За повторні порушення протягом року — штраф у розмірі 1020 грн. (п. 119.2 ПКУ).
Крім того, за неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про виплачені фізичним особам доходи передбачено адмінвідповідальність за ст. 1634 КУпАП — попередження або штраф на посадових осіб та фізичних осіб — підприємців у розмірі від 2 до 3 нмдг (від 34 до 51 грн.). За повторне порушення протягом року — від 3 до 5 нмдг (від 51 до 85 грн.)

(1) Якщо останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, наступний за вихідним або святковим днем.

(2) Згідно з п. 45.1 ПКУ податкова адреса платника податку — фізичної особи — це місце його проживання, за яким він береться на облік як платник податків в органі ДПС.

 

Нововведення у формі Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ та порядку його заповнення

Оновлення «зовнішнього вигляду» ф. № 1ДФ розпишемо за пунктами.

1

. У тексті ПКУ вживається поняття «податковий номер». У контексті заповнення ф. № 1ДФ під ним розуміється:

— ідентифікаційний код за ЄДРПОУ для юридичної особи;

— реєстраційний (обліковий) номер платника податків;

— ідентифікаційний номер фізичної особи — суб'єкта підприємницької діяльності;

— ідентифікаційний код органу ДПС за ЄДРПОУ.

Тепер у ф. № 1ДФ у місцях, де вказувалися ці дані, значиться «податковий номер», але зазначати в ньому, як і раніше, потрібно саме ці дані.

2.

Зі змін формулювань відзначимо, що замість слів «фізична особа — суб'єкт підприємницької діяльності» в новій ф. № 1ДФ застосовується словосполучення «самозайнята фізична особа».

3.

У шапці ф. № 1ДФ, як і раніше, потрібно вказувати кількість штатних працівників (поле «Працювало у штаті»). А от замість кількості сумісників (старе поле «Працювало за сумісництвом») тепер потрібно наводити кількість осіб, які працюють за ЦП-договорами (поле «Працювало за цивільно-правовими договорами»). Як ми розуміємо, тут маються на увазі звичайні фізичні особи — непідприємці, які працюють за ЦП-договорами.

4.

У ф. № 1ДФ, яку потрібно подати за результатами першого звітного кварталу, протягом якого набирає чинності ПКУ (у ф. № 1ДФ за I квартал 2011 року), заповнюються комірки «Сума податкового боргу станом на 01.01.2011», в яких відображається податковий борг відповідно до п. 1 підрозділу 1 розділу XX ПКУ. Мабуть, у такий спосіб ця сума ПДФО узгоджується податковим агентом. Щоб уникнути можливих проблем, рекомендуємо погасити цю заборгованість не пізніше 20 травня 2011 року.

5.

Замість податкового номера для фізичної особи допускається зазначати серію та номер її паспорта, якщо фізична особа відмовилася від прийняття реєстраційного номера через свої релігійні переконання (та має відповідну відмітку в паспорті).

6.

У новій ф. № 1ДФ перед таблицею з даними про працівників та їх доходи тепер потрібно ще вказувати податкову адресу юридичної особи або самозайнятої фізичної особи. Згідно зі ст. 45 ПКУ податковою адресою вважається:

— для фізичної особи — місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків в органі ДПС (фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси);

— для юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) — місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться в ЄДРПОУ.

7.

Таблиця ф. № 1ДФ практично не змінилася, єдине — інше формулювання графи 2 («Податковий номер або серія та номер паспорта*») відповідно до термінології ПКУ.

8.

Після таблиці звітуючій самозайнятній особі тепер потрібно вказувати свій податковий номер або серію та номер паспорта, а також прізвище та ініціали, телефон і поставити свій підпис. Раніше було достатньо підпису і номера телефону.

9.

Як і раніше, однією порцією можна подати ф. № 1ДФ, якщо штатна чисельність працівників не перевищує 1000 осіб (п. 5.1 Порядку № 451, п. 2.4 Порядку № 1020). На наш погляд, навіть якщо ви подаєте лише одну порцію, у полі «Порція №» потрібно проставити «1». Порожнім це поле залишати не слід.

Якщо штатна чисельність працівників перевищує 1000 осіб, можливе подання ф. № 1ДФ декількома порціями, кожна з яких є окремим податковим розрахунком зі своїм номером порції. Строк подання останньої порції не повинен перевищувати встановленого строку подання ф. № 1ДФ. Аркуші окремої ф. № 1ДФ зшиваються.

10.

Оскільки ф. № 1ДФ тепер набула статусу податкової декларації, варто звернути увагу на таке: якщо ф. № 1ДФ буде заповнено з порушенням вимог пп. 48.3 і 48.4 ПКУ (не буде заповнено обов'язкові реквізити), орган ДПС зобов'язаний надіслати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови.

11.

Згідно з п. 4.4 Порядку № 1020 порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків за ф. № 1ДФ є однаковим. Вони подаються на підставі інформації з попередньо поданою ф. № 1ДФ та містять інформацію тільки щодо рядків та реквізитів, що уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, що надсилаються органами ДПС податковому агенту.

Як бачимо, істотних змін ф. № 1ДФ не зазнала, але ми визнали за потрібне повідомити вас і про «косметичні» оновлення.

 

Заповнення нової форми № 1ДФ

Механізм заповнення ф. № 1ДФ прописано в

Порядку № 1020. На перший погляд, і старий, і новий порядок заповнення цього податкового розрахунку дають вичерпну інформацію. Але на практиці можуть виникнути неоднозначні ситуації, відображення яких у ф. № 1ДФ викликає труднощі. Поки що зупинимося на тому, що йдеться в Порядку № 1020 про заповнення полів та граф податкового розрахунку (див. табл. 2).

 

Таблиця 2.

Заповнення граф ф. № 1ДФ

Назва поля, номер і назва графи

Пункт
Порядку № 1020

Що записувати

1

2

3

«Стор»

3.1.1

Номер сторінки ф. № 1ДФ

«Звітний», «Звітний новий» або «Уточнюючий»

3.1.2

Позначити відповідну комірку «Звітний», «Звітний новий» або «Уточнюючий» залежно від того, який податковий розрахунок подається

«Порція»

3.1.3

Проставляється номер порції

«Сума податкового боргу станом на 01.01.2011»

Суму податкового боргу на 01.01.11 р. відповідно до п. 1 підрозділу 1 розділу XX ПКУ

«податковий номер юридичної особи (податковий номер або серія та номер паспорта* самозайнятої фізичної особи)»

3.1.4

Податковий номер юридичної особи — податкового агента, податковий номер або серію та номер паспорта фізичної особи — податкового агента (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний орган ДПС та мають відмітку в паспорті), яка подає розрахунок. Заповнення комірок здійснюється зліва направо (для юридичних осіб доповнюється ліворуч нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8)

«юридична особа» або
«самозайнята фізична особа»

3.1.5

Позначається відповідна клітинка

«Працювало у штаті»(1)

3.1.6

Найбільшу з місячних за звітний період (на перше число місяця) облікову кількість штатних працівників облікового складу юридичної особи або самозайнятої фізичної особи. Цей показник визначається відповідно до Інструкції № 286

«Працювало за цивільно-правовими договорами»(1)

3.1.7

Кількість працівників за ЦП-договорами у звітному періоді

«Звітний період»

3.1.11

Арабськими цифрами — порядковий номер звітного кварталу та рік (наприклад, «1 квартал 2011 року»)

1 «№ з/п»

3.1.12

Порядковий номер кожного заповнюваного рядка

2 «Податковій номер або серія та номер паспорта*»

3.1.13

Реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта фізичної особи (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний орган ДПС та мають відмітку в паспорті), про яку надається інформація у ф. № 1ДФ

3а «Сума нарахованого доходу»(2)

3.2

Дохід, нарахований фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно з довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку № 1020.
Якщо дохід було нараховано, його слід обов'язково відобразити у графі 3а незалежно від того, чи було його виплачено.
Нарахований дохід відображається повністю, без вирахування ПДФО, суми ЄВС, страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, — обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, що сплачуються за рахунок зарплати працівника, суми ПСП за її наявності

3 «Сума виплаченого доходу»(2)

3.3

Суму фактично виплаченого доходу. Як і раніше, зарплату, що виплачується в установлені терміни, у наступному місяці має бути відображено у ф. № 1ДФ за той період, до якого входить попередній місяць, за який зарплату було нараховано.
Наприклад, до податкового розрахунку за I квартал входить зарплата за січень, яку нараховано в січні та виплачено в лютому, за лютий (нараховану в лютому та виплачену в березні), за березень (нараховану в березні та виплачену у квітні)

4а «Сума нарахованого податку»(2)

3.4

Суму ПДФО, нарахованого та утриманого з нарахованого доходу

4 «Сума перерахованого податку»(2)

3.5

Фактичну суму перерахованого до бюджету ПДФО. Ураховуючи усталену практику згідно з Порядком № 451, при регулярній виплаті зарплати графи 4 і 4а у новому розрахунку за ф. № 1ДФ також збігатимуться

5 «Ознака доходу»

3.6

Ознаку доходу згідно з довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку № 1020. Ознака доходу визначається до нарахованого доходу. Якщо доходи виплачуються у звітному кварталі не в повному обсязі та їх остаточна виплата здійснюватиметься в наступних кварталах, ознака доходу в разі виплати має вказуватися відповідно до нарахованого в попередньому кварталі доходу.
Щодо кожної фізичної особи потрібно заповнювати стільки рядків, скільки ознак доходів вона має. За кожною ознакою доходу потрібно заповнювати лише один рядок з обов'язковим заповненням графи 2, крім випадків, зазначених у пп. 3.7 і 3.8

6 «Дата прийняття на роботу»

3.7.1

Дату (число, порядковий номер місяця, рік) прийняття фізичної особи на роботу, наприклад, якщо дата — 27 січня 2011, то у графі 6 необхідно проставити «27.01.2011». Ця графа заповнюється лише стосовно тих працівників, яких було прийнято на роботу протягом звітного кварталу

7 «Дата звільнення з роботи»

3.7.2

Дату звільнення з роботи аналогічно заповненню графи 6. Наприклад, фізична особа звільнилася 25 лютого 2011 року, тоді у графі 7 потрібно вказати «25.02.2011». Ця графа заповнюється лише стосовно тих працівників, яких було звільнено з роботи протягом звітного кварталу

8 «Ознака податкової соціальної пільги»

3.8

Ознаку ПСП згідно з довідником ознак ПСП, наведеним у додатку до Порядку № 1020. Графа 8 заповнюється тільки для фізичних осіб, які мали пільги з податку у звітному періоді за місцем отримання основного доходу. За відсутності у фізичної особи пільг у звітному періоді у графі 8 проставляється прокреслення. При заповненні графи 8 слід ураховувати ту ознаку пільги, що відповідає нарахованому доходу. Допускається наявність декількох рядків з однією ознакою доходу тільки в разі наявності у фізичної особи декількох ознак пільг за такою ознакою доходу (наявність різних пільг у кожному з трьох місяців кварталу)

9 «Ознака (0, 1)»

3.9

Графа 9 заповнюється тільки для звітного нового та уточнюючого податкового розрахунків:
— ознака «0» проставляється, якщо рядок потрібно ввести;
— ознака «1» — якщо рядок потрібно видалити

(1) Ці реквізити заповнюються тільки в разі наявності в юридичної особи або у самозайнятої фізичної особи найманих працівників та/або осіб, які працюють за ЦП-договорами, і лише для першої порції ф. № 1ДФ.

(2) Ці графи заповнюються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях із копійками).

 

У табл. 3 систематизуємо види ПСП, їх розмір та відповідні їм коди ознак ПСП згідно з довідником, наведеним у

Порядку № 1020. Нагадаємо, що ПСП застосовується виключно до доходу у вигляді зарплати (п.п. 169.2.1 ПКУ). Отже, коди ознак ПСП можна застосовувати тільки за ознакою доходу «101».

 

Таблиця 3.

Ознаки ПСП

Код ознаки ПСП

Вид ПСП (норма ПКУ)

Розрахунок

Розмір ПСП, грн.

01

Звичайна (п.п. 169.1.1)

941 х 50 %(1)

470,5

02

Підвищена (п.п. 169.1.3)

941 х 50 % х 150 %

705,75

03

Максимальна (п.п. 169.1.4)

941 х 50 % х 200 %

941

04

Звичайна «на дітей» (п.п. 169.1.2)

941 х 50 % х кількість дітей

470,5 х кількість дітей

(1) Загальний розмір ПСП відповідно до п.п. 169.1.1 ПКУ становить 100 % від ПМПО. Однак «Прикінцевими положеннями» (п. 1 розділу XIX ПКУ) встановлено, що до 1 січня 2015 року ПСП надається в розмірі 50 % від ПМПО, установленого на 1 січня звітного податкового року.

 

Розглянемо на прикладі заповнення ф. № 1ДФ при виплаті фізичним особам найпоширеніших видів доходів.

Приклад.

За І квартал 2011 року підприємство нарахувало і виплатило такі доходи фізичним особам:

1) Антипенку А. П. (прийнятий на роботу 21.01.11 р.; ІПН 1111111111): зарплату — 10000 грн., лікарняні — 500 грн.;

2) Аршавіну Р. О.: винагороду за ЦП-договором — 5250 грн. (ІПН 2222222222);

3) підприємство придбало у приватного підприємця Борисенка М. М. (ІПН 3333333333) товари на суму 1100 грн. У свідоцтві про сплату єдиного податку зазначено вид діяльності «оптова та роздрібна торгівля». Крім того, приватному підприємцю нараховано 700 грн. за оренду його автомобіля. Цей вид діяльності у свідоцтві не зазначено;

4) Павлушенко Р. Р.: зарплату — 3600 грн. (ІПН 4444444444; застосовувалася «звичайна» ПСП у розмірі 470,5 грн., оскільки її зарплата за місяць не перевищує встановлену межу в 1320 грн.). Крім того, на користь цієї працівниці було утримано аліменти із зарплати колишнього чоловіка, який працює на цьому ж підприємстві, у розмірі 1200 грн.;

5) Степанову Є. С. (відмовився від прийняття реєстраційного номера платника податку, має відповідну відмітку в паспорті, серія та номер паспорта АП № 123456): зарплату — 12000 грн., плату за навчання цього працівника — 3600 грн.(уся сума не оподатковується;

6) Лютіній Л. А., яка має двох дітей віком до 18 років, одна з яких — інвалід (ІПН — 5555555555), нараховано зарплату в розмірі 6000 грн. (за місяць — 2000 грн., працівниця користується правом збільшення доходу кратно кількості дітей, тому їй надається ПСП у розмірі 1646,75 грн. (470,5

х 2 + 705,75) на місяць).

 

Таблиця 4.

Фрагмент ф. № 1ДФ за I квартал 2011 року

Графи ф. № 1ДФ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

1111111111

10500,00

10500,00

1519,50(1)

1519,50(1)

101

21.01.2011

2

2222222222

5250,00

5250,00

767,03(2)

767,03(2)

102

3

3333333333

1100,00

1100,00

157

4

3333333333

700,00

700,00

105,00(3)

105,00(3)

106(4)

5

4444444444

3600,00

3600,00

308,84(5)

308,84(5)

101

01

6

4444444444

1200,00

1200,00

140

7

АП № 123456

12000,00

12000,00

1735,20(6)

1735,20(6)

101

8

АП № 123456

3600,00

3600,00

145

9

5555555555

6000,00

6000,00

126,57(7)

126,57(7)

101

04

10

5555555555

0,00

0,00

0,00

0,00

101

02

Х

Х

43950,00

43950,00

4562,14

4562,14

Х

Х

Х

Х

Х

(1) (10500 - (10000 х 3,6 % + 500 х 2 %)) х 15 % = 1519,5 грн.

(2) (5250 - 5250 х 2,6 %) х 15 % = 767,03 грн.

(3) 700 х 15 % = 105 грн.

(4) У новій ф. № 1ДФ для доходів від здавання в оренду рухомого майна не передбачено окремої ознаки доходу (аналогічна проблема існувала й раніше). У зв'язку з цим
ми вважаємо, що в цьому випадку можна ставити або ознаку «106» (дохід від здавання в оренду нерухомості), або ознаку «127» (інші доходи).

(5) (3600 - 3600 х 3,6 % - 470,5 х 3) х 15 % = 308,84 грн.

(6) (12000 - 12000 х 3,6 %) х 15 % = 1735,20 грн.

(7) ((2000 - 2000 х 3,6 % - 1646,75) х 15 %) х 3 = 126,57 грн.

 

На цьому завершуємо статтю, але не закінчуємо розмову про ф. № 1ДФ. Найпоширеніші ознаки доходів відповідно до нового довідника, розміщеного в додатку до

Порядку № 1020, ми навели у Шпаргалці бухгалтера «Нова форма № 1ДФ — основні ознаки доходів» на с. 23 цього номера.

 

Документи та скорочення статті

ПКУ

— Податковий кодекс України від 02.12.10 р. № 2755-VI.

КУпАП

— Кодекс про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-X.

Порядок № 1020

— Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затверджений наказом ДПАУ від 24.12.10 р. № 1020; набере чинності з 01.04.11 р.

Порядок № 451

— Порядок заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затверджений наказом ДПАУ від 29.09.03 р. № 451.

Інструкція № 286

— Інструкція зі статистики кількості працівників, затверджена наказом Держкомстату від 28.09.05 р. № 286.

ПДФО

— податок на доходи фізичних осіб.

ДПС

— Державна податкова служба.

ЄВС

— єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

ПСП

— податкова соціальна пільга.

ЦП-договори

— цивільно-правові договори.

нмдг

— неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

ПМПО

— прожитковий мінімум для працездатних осіб
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі