Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Методичних рекомендацій

Редакція БТ
Наказ від 06.04.2011 р. № 256

КВАРТАЛЬНИЙ ЗВІТ ДО ФНВ —

ФНВ розробив Методрекомендації щодо його заповнення

 

Наказ виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань від 06.04.11 р. № 256

«Про затвердження Методичних рекомендацій»

 

Наказом

, що коментується, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (далі — ФНВ) виклав Методичні рекомендації щодо порядку заповнення Звіту щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі — Методрекомендації). Вони регламентують порядок заповнення Звіту щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, наведеного в додатку до постанови правління ФНВ від 30.11.10 р. № 31 (далі Звіт).

На жаль, ФНВ оприлюднив свої рекомендації щодо заповнення цього

Звіту із запізненням, коли більшість страхувальників його вже здали. Про те, як його заповнити, ми писали в консультації «Як заповнити звіт про сплату заборгованості за внесками до ФНВ» // «БТ», 2011, № 15, с. 59. Приємно, що викладений нами матеріал не суперечить Методрекомендаціям. Сьогодні, аналізуючи Методрекомендації, ще раз нагадаємо правила подання цього Звіту.

1.

Звіт щокварталу подається страхувальником, у якого станом на звітну дату є заборгованість зі сплати коштів до ФНВ, що виникла до 01.01.11 р. (сальдо по Кт 656 на звітну дату). Не потрібно подавати Звіт у разі погашення всієї заборгованості зі сплати внесків до ФНВ (немає сальдо по Кт 656 на кінець звітного кварталу).

2. Страхувальник подає

Звіт до робочого органу виконавчої дирекції ФНВ за місцем свого обліку.

3.

Строки подання: до 20 квітня (не пізніше 19 квітня); до 20 липня (не пізніше 19 липня); до 20 жовтня (не пізніше 19 жовтня); до 25 січня (не пізніше 24 січня)*. Ці строки наведено у формі Звіту. Перенесення строку для випадку, якщо останній день подання припадає на вихідний, святковий або неробочий, не передбачено.

* Зверніть увагу: не пізніше 24 січня страхувальник також обов'язково подає щорічний звіт до ФНВ — Відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за формою згідно з додатком 5 до Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний), затвердженого постановою правління ФНВ від 30.11.10 р. № 30.

Далі в таблиці наведемо порядок заповнення показників

Звіту.

 

Показник Звіту

Правила заповнення

ТАБЛИЦЯ 1

Рядок «Залишок заборгованості на початок звітного кварталу»

Указуємо суму заборгованості за внесками до ФНВ на початок звітного кварталу, що виникла в минулих роках до 01.01.11 р.
Ураховуємо виявлену ФНВ при перевірках після 01.01.11 р. заборгованість зі сплати внесків та нараховану пеню, які не сплачено на початок звітного кварталу.
У графі «пеня» відображаємо самостійно нараховану пеню, яку не сплачено на початок звітного кварталу.
Сальдо по Кт 656 на початок звітного кварталу

Рядок «Сплачено заборгованості на рахунок Фонду у звітному кварталі»

Зазначаємо перераховані у звітному кварталі на рахунок ФНВ суми сплаченої заборгованості зі сплати страхових коштів (оборот Дт 656 — Кт 311, 372 тощо)

Рядок «Списано заборгованості до Фонду у звітному кварталі»

Указуємо суму заборгованості зі сплати страхових внесків та пені, яку було списано у звітному кварталі згідно з Порядком № 29(1) та Порядком № 32(2)

Рядок «Залишок заборгованості до Фонду на кінець звітного кварталу»

Наводимо суму заборгованості зі сплати внесків до ФНВ на кінець звітного кварталу з урахуванням виявлених ФНВ при перевірці у звітному кварталі, але не сплачених у звітному кварталі:
— заборгованості зі сплати страхових внесків, що виникла в минулих роках до 01.01.11 р.;
— нарахованої пені.
У графі «пеня» вказуємо самостійно нараховану та не сплачену у звітному кварталі пеню.
Сальдо по Кт 656 на кінець звітного кварталу

Графа 2 = графа 3 + графа 4 + графа 5

ТАБЛИЦЯ 2

Таблицю 2 заповнюємо, якщо є заборгованість зі сплати страхових внесків, пов'язаних із заборгованістю з виплати зарплати (заповнено графу 5 таблиці 1)

Графа 1

Указуємо всі місяці з 01.04.01 р. до 01.01.11 р., за які не виплачено зарплату, у зв'язку з чим виникла заборгованість зі сплати страхових внесків до ФНВ

Графа 2

Зазначаємо суму нарахованої та не виплаченої зарплати відповідного місяця, що включає всі нарахування у грошовій та натуральній формах із фонду оплати праці (в сумі нарахування)

Графа 3

Указуємо місяці, за які виплачено у звітному кварталі зарплату, щодо якої була заборгованість за період з 01.04.01 р. до 01.01.11 р.

Графа 4

Наводимо суму виплаченої зарплати відповідного місяця, щодо якої була заборгованість за період з 01.04.01 р. до 01.01.11 р. та яка включає всі нарахування у грошовій та натуральній формах з фонду оплати праці. Згідно з усними консультаціями працівників ФНВ тут указуємо виплачувану зарплату в сумі нарахування («грязну» зарплату)

Графа 5

Зазначаємо суму страхових внесків, нарахованих за страховим тарифом по місяцях, у яких була заборгованість за період з 01.04.01 р. до 01.01.11 р.

У наступних звітах не відображають графи 1 — 5 рядків відповідних місяців, за які у звітному кварталі повністю погашено заборгованість із виплати зарплати і сплачено заборгованість зі сплати внесків до ФНВ.

(1) Порядок списання Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України безнадійного боргу зі сплати страхових коштів на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, нарахованих відповідно до законодавства, що діяло до 1 січня 2011 року, затверджений постановою правління ФНВ від 30.11.10 р. № 29.

(2) Порядок списання заборгованості зі сплати фінансових санкцій (пені) у разі погашення до 1 січня 2011 року заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, що виникла до 1 липня 2010 року, затверджений постановою правління ФНВ від 30.11.10 р. № 32.

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі