Теми статей
Обрати теми

Про фінансування страхувальників-роботодавців

Редакція БТ
Лист від 02.06.2011 р. № 04-29-1466

ПЕРЕВІРКИ ФВПТ:

Фонд може призупинити проведення перевірки;
 позапланова перевірка в разі перевищення показника
 середньоденного розміру допомоги

 

Лист Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 02.06.11 р. № 04-29-1466

«Про фінансування страхувальників-роботодавців»

 

У

листі, що коментується, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — ФВПТ) нагадав про випадки, в яких може бути призупинено перевірку, що проводиться, та коли за результатами поданої заяви-розрахунку Фонд може ініціювати позапланову перевірку.

1. Призупинення перевірки, що проводиться

. Випадки, за яких перевірку може бути призупинено, названо в п. 3.11 Інструкції про порядок проведення перевірок страхувальників по коштах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, прийняття рішень за їх результатами та процедурою оскарження, затвердженої постановою правління ФВПТ від 22.12.10 р. № 29 (далі — Інструкція № 29; див. ком. у «БТ», 2011, № 16, с. 3), зокрема, це можливе у разі:

— виявлення порушень вимог законодавства, що вплинули або можуть вплинути на виплату матеріального забезпечення та надання соціальних послуг;

— виникнення необхідності звернення до відповідних органів;

— виникнення необхідності проведення перевірок в інших підприємствах, пов'язаних зі сплатою та використанням коштів ФВПТ страхувальником;

— відсутності ведення належного бухгалтерського обліку відповідно до вимог чинного законодавства, що унеможливлює проведення перевірки.

Призупинення

проведення перевірки оформляється наказом керівника ФВПТ із зазначенням причин. Повідомлення про призупинення перевірки надсилається суб'єкту, якого перевіряють, протягом трьох робочих днів. Після отримання даних, що стали підставою для призупинення перевірки страхувальника, перевірка продовжується з урахуванням загальних строків проведення перевірки, про що ФВПТ повідомляє страхувальника. Нагадаємо строки для проведення перевірок: планові — не більше 15 робочих днів (для суб'єктів малого підприємництва — 5 робочих днів), позапланові — не більше 10 робочих днів (для суб'єктів малого підприємництва — 2 робочих днів).

2. Позапланова перевірка при поданні заяви-розрахунку

. ФВПТ аналізує показники заяви-розрахунку, що подається страхувальником, на отримання допомог із ФВПТ, з приводу відхилення розрахункових показників із даними звіту за 2010 рік. При цьому ФВПТ у листі, що коментується, рекомендує організувати проведення позапланової перевірки страхувальника в разі значного* перевищення показника середньоденного розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності або по вагітності та пологах, визначеного відповідно до заяви-розрахунку, над показником середньоденної зарплати цього страхувальника за 2010 рік.

* На початку цього року ФВПТ рекомендував проводити позапланові перевірки при перевищенні показника допомоги більше ніж на 50 % від розмірів, розрахованих виходячи з даних звіту за 2010 рік (лист ФВПТ від 04.03.11 р. № 01-16-387 // «БТ», 2011, № 13, с. 4, і від 15.02.11 р. № 01-16-248).

Фінансування виплат здійснюватиметься після проведення перевірки, а перебіг десятиденного строку для перерахування допомоги на рахунок страхувальника вважається таким, що не розпочався

. Якщо заяву-розрахунок складено на декілька страхових випадків, то виплати, що не викликають запитання, буде профінансовано в загальному порядку, а решту — після перевірки.

Дійсно,

п.п. «в» п. 3.6 Інструкції № 29 передбачено підставу для ініціації ФВПТ позапланової перевірки, коли «за результатами аналізу даних, зазначених у звітності, заяві-розрахунку страхувальника по коштах Фонду, статистичних даних виявлено перевищення розміру середньоденної допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах над розміром середньоденної заробітної плати». Що стосується використання для порівняння показників за 2010 рік, то відхилення можливі, але вони можуть бути викликані об'єктивними причинами, а не допущеними помилками, насамперед підвищенням зарплати працівникам. Крім того, виплату може бути нараховано працівнику, якому нараховують зарплату вище середньої по підприємству, тощо.

На сьогодні, на наш погляд, Фонду вже недоречно брати для порівняння показники звітності за 2010 рік, адже допомоги розраховують виходячи з виплат за останні 6 місяців. Тому при нарахуванні допомог за страховими випадками, що сталися починаючи з липня 2011 року, у розрахунку використовують лише дані 2011 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі