Теми статей
Обрати теми

Готельні послуги: є позитивні зміни у класифікації

Редакція БТ
Постанова від 16.11.2011 р. № 1203

Готельні послуги: є позитивні зміни у класифікації

 

Кабмін уніс зміну до абзаців другого та третього п. 2 Порядку надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), затвердженого постановою КМУ від 15.03.06 р. № 297 (далі — Порядок), замінивши цифри «10» цифрами «30».

А це означає, що тепер пунктом 2 Порядку готелі та інші об'єкти, призначені для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання) (далі — засоби розміщення), поділяються на такі типи:

колективні — засоби розміщення загальною кількістю 30 місць (було — 10) чи більше, в яких надають місце для нічлігу в кімнаті чи іншому приміщенні та за які справляється плата за встановленими розцінками;

індивідуальні — житло, в якому за плату чи безкоштовно надається обмежена кількість місць (менше 30, було — менше 10). У такому засобі одиниці розміщення (кімнати, житла) мають бути відокремлені одна від одної.

Нагадаємо, що згідно з п. 6 Порядку фізичні особи — власники чи орендарі колективних засобів розміщення надають послуги з тимчасового розміщення (проживання) за умови держреєстрації їх як суб'єктів підприємницької діяльності.

Таким чином, збільшення кількості місць проживання до 30 в індивідуальних засобах розміщення, по суті, допускає можливість надання послуг з тимчасового розміщення (проживання) фізичними особами — власниками чи орендарями індивідуальних засобів розміщення без їх держреєстрації як суб'єкти підприємницької діяльності.

Цілком очевидно, що такими змінами Кабмін починає готувати «спальне» підґрунтя під Євро-2012.

(Постанова КМУ від 16.11.11 р. № 1203, чинна з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі