Теми статей
Обрати теми

Зміни в порядку виплати допомоги одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям

Редакція БТ
Постанова від 16.11.2011 р. № 1167

Зміни в порядку виплати допомоги одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям

 

Постановою, що коментується, Кабмін підкоригував два Порядки:

Порядок призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, затверджений постановою КМУ від 27.12.01 р. № 1751 (далі — Порядок № 1751);

Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, затверджений постановою КМУ від 24.02.03 р. № 250.

Тепер для Порядку № 1751 до документів, що підтверджують статус одинокої матері (одинокого всиновлювача), належать також і документи про народження дитини, видані компетентними органами іноземної держави, за умови їх легалізації в установленому законодавством порядку* (оновлений абзац перший п. 33 та п.п. 2 п. 35 Порядку № 1751).

* Про легалізацію документів читайте у статті «Документи іноземною мовою: надаємо юридичного статусу шляхом легалізації» // «БТ», 2011, № 47, с. 36.

Також виключено умову про право матері (батька) на допомогу в разі смерті одного з батьків — за умови розірвання між батьками шлюбу до дня смерті. У зв'язку з цим з пп. 33 — 35 Порядку № 1751 виключено згадки про одержувачів допомоги — вдів та вдівців. Тепер відповідно до оновленого абзацу другого п. 33 Порядку № 1751 право на допомогу на дітей одиноким матерям (батькам) має мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не отримують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.

Викладено в новій редакції п. 36 Порядку № 1751, в якому окремо названо випадки, коли виплата допомоги одиноким матерям (батькам) припиняється, і окремо — коли призупиняється. До зміни всі ці випадки були підставою для припинення виплати допомоги. Нововведенням є те, що в разі припинення дії підстав для припинення або призупинення виплати виплата допомоги поновлюється за письмовою заявою одержувача допомоги.

Порядок № 250 підкориговано на предмет того, що право на допомогу згідно з цим документом мають також особи, які доглядають інвалідів II групи внаслідок психічного розладу.

Крім цього, тепер до складу малозабезпеченої сім'ї, якій призначається соціальна допомога, уключаються діти, які навчаються на денній формі в загальноосвітніх профтехучилищах, вищих навчальних закладах I — IV рівнів акредитації, до досягнення ними 23 років (якщо вони не мають своїх сімей).

(Постанова КМУ від 16.11.11 р. № 1167, чинна з 25.11.11 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі