Теми статей
Обрати теми

Зарплата менше мінімального розміру при неповному робочому часі

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Зарплата менше мінімального розміру при неповному робочому часі

 

Запитання

Відповідь

Чи можна у 2011 році штатному працівнику працювати в режимі неповного робочого часу? Чи існує якесь обмеження і, відповідно, покарання?

З 2011 року нічого не змінилося в порядку роботи в режимі неповного робочого часу. Про особливості оплати праці див. статтю «Неповний робочий час: особливості оплати праці» // «БТ», 2010, № 36, с. 20

У підприємця працює реалізатор по 6 годин на день 4 дня на тиждень (це передбачено умовами трудового договору). Чи можна виплачувати працівнику зарплату менше мінімальної та чи законно це?

Можна, якщо згідно з укладеним трудовим договором ставку встановлено в розмірі не нижче розміру мінімальної зарплати (далі — МЗП), але працівник працює в режимі неповного робочого часу.

Приклад. Працівнику встановлено годинну ставку в розмірі 10 грн./год. Її розмір перевищує мінімальну годинну ставку, яку для першого кварталу 2011 року встановлено на рівні 5,66 грн.За січень 2011 року працівник відпрацював 90 годин (6 годин х 15 днів (4, 5, 6, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27, 28 січня)).Йому нараховано зарплату в сумі 900 грн. (90 годин х 10 грн./год.).Як бачимо, сума нарахованої працівнику зарплати менше місячної МЗП за січень (900 < 941), але це не є порушенням, оскільки працю працівника оплачено за годинною ставкою в 10 грн., розмір якої майже вдвічі перевищує мінімальну годинну ставку (10 > 5,66). Причиною нарахування зарплати в розмірі менше місячної МЗП стало те, що працівник не повністю відпрацював місячну норму праці, що передбачено умовами укладеного трудового договору

Працівниця працює за відрядною формою оплати праці. Вона має дитину 4 років та просить установити їй неповний робочий день (4 години). Оскільки в такому разі її зарплата буде менша від мінімальної, чи потрібно їй доплачувати до рівня МЗП?

Ні, доплачувати не потрібно. Головне, щоб відрядні розцінки було встановлено для працівниці з урахуванням рівня МЗП.При відрядній оплаті праці зарплату нараховують виходячи з установленої працівниці відрядної розцінки за фактично виконаний обсяг робіт. Тому зменшення тривалості робочого часу автоматично спричинює зниження виробітку і відповідно розміру зарплати, що нараховується

Працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років, вийшла на неповний робочий день — 4 години на день. Чи може її зарплата бути менше мінімальної?

Так, оскільки вона в такому режимі не відпрацьовує місячну норму праці, а оплату праці в режимі неповного робочого часу оплачують пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітку. Тому навіть у разі, коли оклад (годинна ставка) встановлено більше мінімального рівня, унаслідок не повністю відпрацьованої місячної норми праці фактично може бути нараховано зарплату менше МЗП

 

Вікторія ЗМІЄНКО

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі