Теми статей
Обрати теми

Чи може стати платником ФСП сільгосптоваровиробник, який у 2010 році займався виробництвом або реалізацією підакцизних товарів

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Чи може стати платником ФСП сільгосптоваровиробник, який у 2010 році займався виробництвом або реалізацією підакцизних товарів

 

Чи може перейти на сплату фіксованого сільськогосподарського податку з 01.01.11 р. сільськогосподарський товаровиробник, який у попередньому податковому році здійснював діяльність з виробництва або реалізації підакцизних товарів?

 

Відповідно до

п. 301.1 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) платниками фіксованого сільськогосподарського податку (далі — ФСП) з урахуванням обмежень, встановлених п. 301.6 ПКУ, можуть бути сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 %.

Згідно з

п.п. 301.6.2 ПКУ не може бути зареєстрований як платник ФСП суб’єкт господарювання, що провадить діяльність з виробництва та/або реалізації підакцизних товарів, крім виноматеріалів виноградних (коди згідно з УКТ ЗЕД 2204 29 — 2204 30), вироблених на підприємствах первинного виноробства для підприємств вторинного виноробства, які використовують такі виноматеріали для виробництва готової продукції.

Закон України «Про фіксований сільськогосподарський податок» від 17.12.98 р. № 320

, який визначав механізм справляння ФСП, що сплачується сільгосптоваровиробниками у грошовій формі, не передбачав такого обмеження для платників, як провадження діяльності з виробництва та/або реалізації підакцизних товарів.

Таким чином,

здійснення платниками у 2010 році діяльності з виробництва та/або реалізації підакцизних товарів не є підставою для відмови у реєстрації таких платників ФСП за умови їх відповідності вимогам, викладеним
у ст. 301 та ст. 308 ПКУ.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПАУ:
www.sta.gov.ua 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі