Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Редакція БТ
Постанова від 22.12.2010 р. № 31

ДИТЯЧІ ТАБОРИ ТА САНАТОРІЇ —

ФТВП підкоригував свої порядки їх фінансування

 

Постанова правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.12.10 р. № 27

«Про внесення змін до Порядку часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності»

 

Постанова правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.12.10 р. № 31

«Про внесення змін до Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності»

 

Постанови

Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — ФТВП), що коментуються сьогодні, уносять зміни до порядків фінансування цим Фондом санаторіїв-профілакторіїв та оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення.

Згідно з

ч. 3 ст. 21 Закону № 2240* часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, дитячих оздоровчих закладів здійснюється ФТВП у порядку, установленому правлінням ФТВП. У зв’язку з набуттям чинності Законом про ЄВС** ФТВП нові порядки для такого фінансування не розробляв, як це, наприклад, було зроблено для лікарняних, а постановами, що коментуються, тільки дещо змінює їх.

* Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.01 р. № 2240-III.

** Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.10 р. № 2464-VI.

1. Порядок фінансування санаторіїв-профілакторіїв

. Постановою № 27, що коментується, уносяться зміни до Порядку часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління ФТВП від 25.02.09 р. № 16. Зміни переважно зацікавлять санаторії-профілакторії. Звичайні страхувальники мусять знати, що при видачі путівок на осіб молодше 16 років такі особи мають пред’явити свідоцтво про народження і санаторно-курортну картку для дітей і підлітків (форма № 076-о), видану не пізніше ніж за 2 місяці.

2. Порядок фінансування дитячих оздоровчих закладів

. Постановою № 31, що коментується, уносяться зміни до Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління ФТВП від 25.02.09 р. № 17 (далі — Порядок № 17). Тепер часткове фінансування дитячого закладу оздоровлення здійснюється лише одним способом — шляхом перерахування коштів з ФТВП страхувальнику відповідно до поданої ним заявки (оновлений п.п. 2.2.2 Порядку № 17; до цього був ще залік з нарахованими внесками до ФТВП на це вказує і ФТВП в листі від 01.02.11 р. № 01-16-164). Форму заявки на часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячому закладі оздоровлення, наведену в додатку 1 до Порядку № 17, яку подає страхувальник до ФТВП, також змінено.

Згідно з оновленим

п.п. 2.2.3 Порядку № 17 страхувальники, які отримали кошти на оздоровлення дітей, повинні будуть відзвітувати щодо них у Звіті по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням. Отже, найближчим часом слід очікувати від ФТВП затвердження нової звітності для тих страхувальників, які використовують кошти ФТВП. Про її появу ми вас обов’язково поінформуємо.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі