Теми статей
Обрати теми

Про затвердження форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)

Редакція БТ
Наказ від 24.12.2010 р. № 1015

ДЕКЛАРАЦІЯ З ПЛАТИ ЗА ЗЕМЛЮ:

ДПАУ затвердила нову форму

 

Наказ Державної податкової адміністрації України від 24.12.10 р. № 1015

«Про затвердження форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)»

 

Документ, що коментується, наведено у додатку «Документи»

 

Як видно із назви

наказу, що коментується, ним затверджено форму Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (далі — декларація з плати за землю). Відповідно, втрачають чинність форми Зведеного розрахунку суми земельного податку та Податкової декларації орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

У

п. 46.6 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) передбачено, що до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності з податкового періоду, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Оприлюднення форми

декларації з плати за землю відбулося у 2011 році, тому вона мала б застосовуватись починаючи з наступного звітного періоду — з 2012 року, адже звітним періодом щодо плати за землю є календарний рік (п. 285.1 ПКУ). Однак податківці, скоріше за все, наполягатимуть на поданні декларації з плати за землю вже за 2011 рік (з дати її запровадження), оскільки попередні форми втратять чинність.

Докладніше про порядок заповнення

декларації з плати за землю див. у статті «Плата за землю-2011: розраховуємо за Податковим кодексом» на с. 46 цього номера.

Наказ, що коментується, набирає чинності з дня офіційного опублікування (на момент підготовки цього номера не опублікований).

 

img 1

 

img 2

 

img 3

img 4

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі