Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва

Редакція БТ
Наказ від 17.12.2010 р. № 837

ФСП:

Мінагрополітики оприлюднило нову форму
Розрахунку сільгоспчастки

 

Наказ Міністерства аграрної політики України від 17.12.10 р. № 837

«Про затвердження Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва»

 

Наказом

, що коментується, Мінагрополітики для приведення у відповідність із нормами Податкового кодексу України від 02.12.10 р. № 2755-VI (далі — ПКУ) нормативно-правових актів, які регулюють сплату фіксованого сільськогосподарського податку (далі — ФСП), нарешті затвердило Розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва та Методичні рекомендації щодо складання Розрахунку. У зв’язку з цим втратили чинність Розрахунок та Методичні рекомендації, затверджені наказом Мінагрополітики від 22.10.09 р. № 752.

Форма

Розрахунку та зміст Методичних рекомендацій в порівнянні зі своїми попередниками практично не змінилися, хоча деякі відмінності є.

Так, у самій формі

Розрахунку проведено ротацію деяких граф та дещо змінено підхід до їх нумерації. Зокрема, графу, в якій відображали загальну суму доходу від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва, продуктів її переробки та від надання супутніх послуг, переміщено з рядка 5 у рядок 1.

Що стосується

Методичних рекомендацій , то їх відмінності від свого попередника полягають лише в тому, що норми нових Методичних рекомендацій враховують нововведення, передбачені ПКУ. Так, в нових Методичних рекомендаціях враховано такі вимоги ПКУ:

— до доходу, отриманого від реалізації продукції рослинництва, включається також

дохід від реалізації продукції рослинництва закритого ґрунту (п. 2.2);

— дохід від реалізації продукції птахівництва та продуктів її переробки, який включається до сільгоспдоходу, виділено окремо від доходів продукції тваринництва (

п. 2.3 та 2.5);

наведено перелік супутніх послуг, перелічених у п. 308.4 ПКУ, які включаються до сільгоспдоходу підприємств, утворених шляхом злиття, приєднання, перетворення, поділу або виділення (п. 2.6). Раніше такий перелік тут не містився;

наведено новий перелік документів, які подає сільгосппідприємство відповідно до п. 308.5 ПКУ разом з Розрахунком, для підтвердження настання форс-мажорних обставин, які виникли з незалежних від підприємства причин (стихійне лихо, дія обставин непереборної сили тощо), які не дозволили дотриматися 75 % межі (п. 5).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі