Теми статей
Обрати теми

Податкову звітність за 2010 рік можна подати на паперових носіях

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Податкову звітність за 2010 рік можна подати на паперових носіях

 

Чи мають право платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подати річну звітність за 2010 рік на паперових носіях, якщо є/немає договору про визнання електронних документів

(п. 49.4 Податкового кодексу України)?

 

Статтею 58 Конституції України

передбачено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи. Відповідно до п. 4.4. Закону України «Про порядок погашення податкових зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181-ІІІ податкова звітність може бути надана за добровільним рішенням платника податків податковому органу в електронній формі, за умови реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. Відповідно до п. 49.4 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до органу державної податкової служби в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. Виходячи з п. 1 розд. XIX «Прикінцеві положення» ПКУ п. 49.1 набрав чинності з 1 січня 2011 року. Ураховуючи вищенаведене, платники податків, яких віднесено до великих та середніх підприємств, можуть подати податкову звітність за 2010 рік до органу ДПС на паперових носіях.

 

Матеріал надано Департаментом
 масово-роз’яснювальної роботи
та звернень громадян ДПАу
та Інформаційно-довідковим департаментом
 Державної податкової служби

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі