Теми статей
Обрати теми

Про службові відрядження

Редакція БТ
Лист від 12.05.2011 р. № 5675/5/15-0316

ВІДРЯДЖЕННЯ:

Інструкція № 59 виключно для бюджетників;
 добові розраховують на підставі наказу;
 обмеження витрат на відрядження

 

Лист Міністерства фінансів України від 04.05.11 р. № 31-07230-16-25/11433

Лист Державної податкової адміністрації України від 27.04.11 р. № 11953/7/15-0317

Лист Державної податкової адміністрації України від 12.05.11 р. № 5675/5/15-0316

«Про службові відрядження»

 

У

листах, що коментуються, Мінфін і ДПАУ роз'яснили деякі моменти, пов'язані зі службовими відрядженнями, правила яких змінилися у другому кварталі 2011 року.

На кого поширюється Інструкція № 59*

. У квітні 2011 року в новій редакції запрацювала Інструкція № 59. У листі, що коментується, Мінфін зауважив, що її норми застосовуються «виключно для державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів».

Про те, що оновлена

Інструкція № 59 не поширюється на звичайних небюджетних роботодавців, ми писали в Темі тижня «Відрядження у світлі Податкового кодексу» // «БТ», 2011, № 18-19, с. 55. Приємно, що наша позиція підтвердилася в листі Мінфіну, що коментується.

Оскільки зі скасуванням старої редакції

Інструкції № 59 для звичайних роботодавців аналогу документа, що докладно описує порядок здійснення службових відряджень, немає, на наш погляд, їм доцільно розробити свій регламентуючий документ про службові відрядження. За основу можна взяти саме Інструкцію № 59.

Однак ДПАУ не завжди робить застереження про поширення норм

Інструкції № 59 виключно на держслужбовців. Так, у листі від 27.04.11 р. № 11953/7/15-0317 ДПАУ, роз'яснюючи можливість установлення додаткових обмежень та формування при цьому витрат, посилається на відповідну норму Інструкції № 59 як на чинну обов'язкову норму для підприємств. При цьому не уточнюється, що ця норма Інструкції № 59 може використовуватися госпрозрахунковими підприємствами…

Виплата добових, якщо немає інших документів

. Згідно з п.п. 140.1.7 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) розмір добових визначають відповідно до наказу про відрядження та відповідних первинних документів. Як визначати добові, якщо працівник не надав жодних інших документів (наприклад, при поїздці у нетривале відрядження на службовому автомобілі або в разі, коли працівник загубив документи, або проживав у відрядженні у знайомих тощо), або, може, їх узагалі не виплачувати?

Мінфін у

листі, який коментується, роз'яснив, що під первинними документами розуміють документи, які підтверджують перебування працівника в місці відрядження: транспортні квитки, рахунки, отримані з готелів (мотелів) або від інших осіб, які надають послуги з розміщення та проживання відрядженого працівника тощо. Якщо ж працівник під час перебування у відрядженні не здійснював жодних витрат, пов'язаних з таким відрядженням, і як наслідок — відсутні зазначені первинні документи, сума добових визначатиметься лише згідно з наказом.

ДПАУ в

листі від 12.05.11 р. № 5675/5/15-0316 так прямо, як Мінфін, такого висновку не робить. Однак він випливає з того, що податківці говорять про невиплату добових лише за відсутності наказу, при цьому не йдеться про відсутність відповідних первинних документів. На наш погляд, якщо навіть будуть підтвердні документи, але роботодавцем не буде видано наказ, добові не виплачуються. До речі, для держслужбовців таку норму прописано в п. 4 розділу ІІ Інструкції № 59.

Сьогоднішні роз'яснення ще раз підтверджують, що посвідчення про відрядження для розрахунку суми добових з 01.04.11 р. використовувати не потрібно навіть у разі, коли інші документи, пов'язані з відрядженням, працівник не надав.

Установлення обмежень щодо витрат на відрядження

. У листі від 27.04.11 р. № 11953/7/15-0317 ДПАУ зауважила: керівник може встановлювати додаткові обмеження щодо сум та цілей використання коштів, наданих на відрядження: витрат на наймання житлового приміщення, на побутові послуги, транспортні та інші витрати. Такі обмеження запроваджуються наказом (розпорядженням) керівника підприємства. При цьому до складу витрат підприємства включається сума витрат відрядженого працівника на проживання в розмірі, що не перевищує встановлені наказом керівника підприємства обмеження.

Право керівника запровадити такі обмеження, на думку ДПАУ, передбачено

п. 6 розділу «Загальні положення» Інструкції № 59. Однак, на наш погляд, оскільки Інструкція № 59 поширюється виключно на держслужбовців, про що зазначає Мінфін у листі, що коментується, подібне право у керівника може бути прописано лише в розробленому на підприємстві регламентуючому документі про службові відрядження. Крім того, окремі моменти, пов'язані зі службовими відрядженнями, зокрема стосовно встановлення гарантій, компенсацій, пільг при здійсненні службових відряджень, можуть прописуватися і в колективному договорі, тобто погоджуватися з трудовим колективом (докладніше див. Тему тижня «Відрядження у світлі Податкового кодексу» // «БТ», 2011, № 18-19, с. 55).

Отже, на наш погляд, право керівника госпрозрахункових підприємств запроваджувати будь-які обмеження своїм наказом (розпорядженням) залежить від змісту названих вище документів, а не прямо випливає з

п. 6 розділу «Загальні положення» Інструкції № 59.

Проживання у відрядженні у підприємця-єдиноподатника — немає витрат

. У листі від 27.04.11 р. № 11953/7/15-0317 ДПАУ вказує, що згідно з п.п. 139.1.12 ПКУ вартість проживання у відрядженні в готелі, власником якого є підприємець, котрий сплачує єдиний податок, не можна відносити до витрат підприємства. Це обмеження не поширюється на проживання у підприємця на загальній системі оподаткування.

На наш погляд, обмеження п.п. 139.1.12 ПКУ не повинне поширюватися на витрати на відрядження, оскільки одержувачем «відряджувальних» послуг є працівник, а не само підприємство, яке тільки відшкодовує понесені витрати відповідно до ст. 121 Кодексу законів про працю України. Цю проблему ми розглядали у статті «Придбання у ФОП-єдиноподатників: чи можна обійти заборону на витрати» //«БТ», 2011, № 21, с. 30.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі