Теми статей
Обрати теми

Як Мінфін перевірятиме суб’єктів фінмоніторингу

Редакція БТ
Наказ від 04.04.2011 р. № 463

Як Мінфін перевірятиме суб’єктів фінмоніторингу

 

Нагадаємо, що відповідно до

п. 5 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму» від 18.05.10 р. № 2258-VI Мінфіну надано право здійснювати державне регулювання та контроль у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму за діяльністю таких спеціально визначених суб'єктів первинного фінансового моніторингу (далі — СПФМ), як: 1) господарюючі суб’єкти, які проводять лотереї чи будь-які інші азартні ігри; 2) господарюючі суб’єкти, які здійснюють торгівлю дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням та виробами з них, якщо сума фінансової операції дорівнює або перевищує суму в 150 тис. грн.; 3) аудитори, аудиторські фірми; 4) фізичні особи — підприємці, які надають послуги з бухгалтерського обліку.

На виконання цієї норми Мінфін затвердив

Порядок проведення перевірок Міністерством фінансів України суб'єктів первинного фінансового моніторингу, яким установлено механізм контролю за діяльністю перелічених вище СПФМ.

Цим

Порядком, зокрема, установлено, що:

Мінфін має право здійснювати перевірки планові (перевірка діяльності суб'єкта, передбачена у плані проведення перевірок. Така перевірка має проводитися не частіше одного разу на рік на підставі наказу Мінфіну, а її тривалість не може перевищувати 20 робочих днів) та позапланові (перевірка, не передбачена у плані перевірок. Вона проводиться на підставі наказу Мінфіну за період, що підлягає перевірці з окремих питань, строк її проведення становить 10 робочих днів);

— планові та позапланові перевірки можуть бути як

невиїзними (без виходу працівників Мінфіну за місцезнаходженням суб'єкта), так і виїзними (з виходом працівників Мінфіну за місцезнаходженням суб'єкта);

— за погодженням з МФУ працівники Держфінмоніторингу мають право брати участь у планових та позапланових перевірках.

(

Наказ МФУ від 04.04.11 р. № 463, чинний з 06.05.11 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі