Теми статей
Обрати теми

Мінфін затвердив Методрекомендації щодо застосування регістрів бухгалтерського обліку малими підприємствами — «нульовиками»

Редакція БТ
Наказ від 15.06.2011 р. № 720

Мінфін затвердив Методрекомендації щодо застосування регістрів бухгалтерського обліку малими підприємствами — «нульовиками»

 

Мінфін

наказом, що коментується, затвердив Методичні рекомендації щодо застосування регістрів бухгалтерського обліку малими підприємствами (далі — Методрекомендації), схвалені Методологічною радою з бухгалтерського обліку при Мінфіні.

Методрекомендації

визначають систему регістрів та порядок їх заповнення без застосування подвійного запису та призначені для малих підприємств (юридичних осіб), які мають право вести спрощений облік доходів і витрат, зокрема, відповідають критеріям, установленим для нульової пільги з податку на прибуток (п. 154.6 Податкового кодексу України), і не зареєстровані платниками ПДВ.

Затверджено

4 основні журнали, в яких систематизуватиметься облік активів, капіталу і зобов'язань, доходів, витрат (Журнал 1-мс обліку активів (додаток 1); Журнал 2-мс обліку капіталу та зобов'язань (додаток 2); Журнал 3-мс обліку доходів (додаток 3); Журнал 4-мс обліку витрат (додаток 4)). Журнали 1-мс, 2-мс використовуватимуться для складання скороченого Балансу (форма № 1-мс), а журнали 3-мс, 4-мс — для скороченого Звіту про фінансові результати (форма № 2-мс).

За необхідності

(наприклад, у разі значних обсягів господарських операцій) можна використовувати: 1) додаткові 5 відомостей для обліку необоротних активів (1.1-мс), амортизації (1.2-мс), витрат на ремонт основних засобів (4-мс), а також розрахунків з постачальниками, іншими кредиторами та бюджетом (2.1-мс), з працівниками (2.2-мс); 2) самостійно виготовлені регістри.

Подробиці застосування цих регістрів — у найближчих номерах.

(

Наказ МФУ від 15.06.11 р. № 720, чинний з 15.06.11 р.).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі