Теми статей
Обрати теми

Декларація підприємця за II квартал 2011 року

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Декларація підприємця за II квартал 2011 року

 

Чи змінилася форма звіту приватного підприємця на загальній системі оподаткування за II квартал 2011 року?

(м. Харків)

 

З 2011 року фізичні особи — підприємці (далі — ФОП) на загальній системі оподаткування згідно з

п. 177.5 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) подають до органу ДПС за місцем своєї податкової адреси податкову декларацію за результатами календарного року. Таким чином, усі ФОП на загальній системі оподаткування звітують раз на рік, і за II квартал 2011 року декларацію подавати не повинні.

Інша справа, якщо ФОП почав працювати на загальній системі оподаткування з II кварталу 2011 року (з 01.04.11 р.), а до цього перебував на спрощеній системі. Для таких ФОП

п.п. 177.5.2 ПКУ передбачено подання податкової декларації за результатами звітного кварталу, в якому відбувся перехід на загальну систему оподаткування (тобто за II квартал 2011 року). Подати декларацію в цьому випадку необхідно, щоб розрахувати авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб за строками сплати 2011 року, що не настали (до 15 серпня і 15 листопада). Про правила заповнення такої декларації читайте в Пошті тижня «Декларація про доходи підприємця за I квартал 2011 року» // «БТ», 2011, № 17, с. 40.

Що стосується форми декларації, яка подається ФОП, то на сьогодні

діє «стара» форма Декларації про доходи, наведена в додатку 1 до Інструкції про оподаткування доходів фізичних осіб від заняття підприємницькою діяльністю, затвердженої наказом ГДПІУ від 21.04.93 р. № 12.

 

Вікторія ЗМІЄНКО

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі