Теми статей
Обрати теми

Якщо втрачено оригінали установчих документів

Редакція БТ
Лист від 09.06.2011 р. № 5201

Якщо втрачено оригінали установчих документів

 

Держкомпідприємництва

листом, що коментується, роз'яснив, що робити засновникам (учасникам) юридичної особи (або уповноваженому ними органу чи особі) в разі втрати оригіналів установчих документів:

— держреєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи юридичної особи потрібно подати

заяву про втрату оригіналів установчих документів установленого зразка (ст. 15 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.03 р. № 755-IV);

— до заяви потрібно

додати: (1) документ, що підтверджує плату за опублікування у спеціальному друкованому ЗМІ повідомлення про втрату оригіналів установчих документів; (2) довідку, видану органом внутрішніх справ, про реєстрацію заяви про втрату оригіналів установчих документів.

Держкомпідприємництва також нагадав, що

Єдиний порядок прийняття, реєстрації та розгляду в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв та повідомлень про вчинені або підготовлювані злочини затверджено наказом МВС від 14.04.04 р. № 400. Заяви на адресу органів внутрішніх справ (далі — ОВС) реєструються лише в черговій частині ОВС, після чого оперативний черговий або спеціально уповноважений працівник оформляє талон-повідомлення та видає його заявнику. Заявника письмово повідомляють про прийняте рішення. До прийняття рішення заявник на його запит може отримати довідку про те, що він звертався до ОВС, із зазначенням приводу звернення. Форму та порядок видачі довідки щодо реєстрацію заяви про втрату оригіналів установчих документів нормативно-правовими актами МВС України не передбачено.

(Лист Держкомпідприємництва від 09.06.11 р. № 5201)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі