Теми статей
Обрати теми

Витрати на доставку безоплатно отриманих товарів формують собівартість таких товарів

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Витрати на доставку безоплатно отриманих товарів
формують собівартість таких товарів

 

Чи може платник податку у разі реалізації (продажу) товарів, отриманих безоплатно, врахувати витрати, понесені на сплату ввізного мита, а також на доставку таких товарів та доведення до стану, придатного для продажу, як витрати, що формують собівартість таких товарів?

 

Відповідно до

п. 138.1 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) витрати, що враховуються при обчисленні об'єкта оподаткування, складаються із витрат операційної діяльності, які визначаються згідно з пп. 138.4, 138.6 — 138.9, 138.11, та інших витрат, визначених згідно з пп. 138.5, 138.10 — 138.12, п. 140.1 і ст. 141 ПКУ, крім витрат, визначених у п. 138.3 та у ст. 139 ПКУ.

Згідно з

п.п. 138.1.1 ПКУ витрати операційної діяльності включають, зокрема, собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг та інші витрати, беруться для визначення об'єкта оподаткування з урахуванням пп. 138.2, 138.11, пп. 140.2 — 140.5, ст. 142 і 143 та інших статей ПКУ, які прямо визначають особливості формування витрат платника податку. Так, собівартість придбаних та реалізованих товарів формується відповідно до ціни їх придбання з урахуванням ввізного мита і витрат на доставку та доведення до стану, придатного для продажу (п. 138.6 ПКУ). Витрати, що формують собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, визнаються витратами того звітного періоду, в якому визнано доходи від реалізації таких товарів, виконаних робіт, наданих послуг (п. 138.4 ПКУ).

З урахуванням зазначеного,

у випадку реалізації товарів, отриманих безоплатно, платник податку може врахувати у складі витрат, що формують собівартість реалізованих товарів, звітного періоду, у якому визнано доходи від реалізації таких товарів, витрати, понесені на сплату ввізного мита, а також на доставку та доведення до стану, придатного для продажу.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПСУ:
www.sta.gov.ua 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі