Теми статей
Обрати теми

Перший звітний період для новостворених підприємств

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Перший звітний період для новостворених підприємств

 

Який перший податковий період та за якою ставкою здійснюється оподаткування платників податку, які зареєстровані в I кварталі 2011 року?

 

Згідно з

п. 2 підрозд. 4 розд. XX Податкового кодексу України (далі — ПКУ) з дати набрання чинності розд. III «Податок на прибуток підприємств» ПКУ (з 01.04.11 р.) платники податку на прибуток підприємств складають наростаючим підсумком та подають декларацію з податку на прибуток за такі звітні податкові періоди: II квартал, II і III квартали та II — IV квартали 2011 року.

Відповідно до

п. 11.1 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР (далі — Закон про податок на прибуток) для цілей цього Закону використовуються такі податкові періоди: календарні квартал, півріччя, три квартали, рік. У разі коли особа береться на облік податковим органом як платник цього податку всередині податкового періоду, то перший звітний податковий період розпочинається з дати, на яку припадає початок такого обліку, та закінчується останнім календарним днем наступного податкового періоду.

Отже, оскільки з набранням чинності

розд. III ПКУ Закон про податок на прибуток втрачає чинність, платники податку, зареєстровані у I кварталі 2011 року, мають надати декларацію з податку на прибуток за підсумками I кварталу 2011 року за правилами, встановленими Законом про податок на прибуток. За звітні періоди: II квартал, II і III квартали, II — IV квартали 2011 року зазначені платники податку мають складати та надавати декларацію з податку на прибуток за правилами, встановленими ПКУ.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань, розміщеної на офіційному сайті ДПАУ: www.sta.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі