Теми статей
Обрати теми

Про затвердження форм реєстраційних карток

Редакція БТ
Наказ від 14.10.2011 р. № 3178/5

ДЕРЖРЕЄСТРАЦІЯ ЮРИДИЧНИХ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ:

Мін’юст відкоригував форми реєстраційних карток

 

Наказ Міністерства юстиції України від 14.10.11 р. № 3178/5

«Про затвердження форм реєстраційних карток»

 

Мін’юст

наказом, що коментується, з метою приведення норм підзаконних актів у відповідність до останньої редакції Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.03 р. № 755-IV (далі — Закон № 755) та відображення у Єдиному державному реєстрі повної інформації про юридичних і фізичних осіб — підприємців затвердив нові форми реєстраційних карток.

У зв’язку з цим старі форми реєстраційних карток, які були затверджені

наказом Держкомпідприємництва від 20.04.07 р. № 54, були визнані наказом Мін’юсту від 14.10.11 р. № 3179/5 (набирає чинності з моменту офіційного опублікування) такими, що втратили чинність.

Форма нових реєстраційних карток, які затверджені

наказом, що коментується, не зазнали кардинальних змін в порівнянні зі своїми попередниками. Хоча деякі коректурні правки до них все ж таки були внесені, а саме:

1)

у реєстраційних картках замість згадки про видачу юрособі чи фізособі свідоцтва про державну реєстрацію відтепер міститься згадка про видачу виписки з Єдиного державного реєстру.

Внесення таких змін викликано тим, що з 07.05.11 р. до

Закону № 755 були внесені зміни Законом України від 07.04.11 р. № 3205-VI, відповідно до яких місцеві органи Мін’юсту замість видачі свідоцтва про державну реєстрацію стали видавати юридичним і фізичним особам виписки з Єдиного державного реєстру*;

2)

відтепер в формах реєстраційних карток юридичні особи мають вказувати інформацію про те, чи діє підприємство на основі власно розроблених установчих документів чи модельного статуту (типового установчого документу, затвердженого Кабміном)..Пов’язано це з тим, що після внесення Законом України від 21.04.11 р. № 3262-VI** змін до Закону № 755 з 28.08.11 р. підприємствам дозволено при створенні юридичної особи використовувати замість власно розробленого варіанту статуту модельний статут;

3)

окремі реєстраційні картки доповнені графами, в яких юридичні особи мають вказати відомості про органи управління підприємством, а саме найменування такого органу відповідно до установчих документів;

4)

Реєстраційна картка про включення відомостей про юридичну особу (форма № 6-включення) відтепер вказана як форма № 16.

*Детальніше див. ком. «Скасовано свідоцтва про держреєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» // «БТ», 2011, № 20, с. 4.

**Див. ком. «Почати бізнес стане простіше: нові умови реєстрації юридичних осіб» // «БТ», 2011, № 23, с. 4.

Наказ, що коментується, набирає чинності з дати опублікування (на момент підготовки номера не опубліковано).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі