Теми статей
Обрати теми

Щодо надання роз'яснень

Редакція БТ
Лист від 10.01.2011 р. № 07-07-2

ПЕРЕВІРКИ ЩОДО ВНЕСКІВ ДО ФНВ

і відповідальність за неподання звітності 
за наявності заборгованості за цими внесками

 

Лист Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 10.01.11 р. № 07-07-2

«Щодо надання роз'яснень»

 

У листі, що коментується, ФНВ* розглядає кілька моментів щодо справляння внесків, нарахованих до ФНВ до 01.01.11 р., які ми висвітлимо далі.

* ФНВ — Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Інструкція № 36 і сьогодні застосовується при перевірках

. У листі, що коментується, ФНВ нагадав: згідно з постановою правління ФНВ від 30.11.10 р. № 31 (далі — постанова № 31, ком. у «БТ», 2011, № 4, с. 6) з 01.01.11 р. втратила чинність Інструкція про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затверджена постановою правління ФНВ від 12.07.07 р. № 36 (далі — Інструкція).

Водночас відповідно до

п.п. 2.1 постанова № 31 при перевірці правильності обчислення та сплати внесків до ФНВ, нарахованих до 2011 року, перевіряючі користуватимуться нормами цієї Інструкції. У листі, що коментується, ФНВ назвав норми Інструкції , які використовуватимуть робочі органи виконавчої дирекції ФНВ у роботі зі страхувальниками, які мають заборгованість перед ФНВ:

— розділ 4

(крім абзацу другого п. 4.1, п. 4.2, абзаців четвертого та п'ятого п. 4.5, п. 4.6, абзацу третього п. 4.10, п.п. «в» абзацу п'ятого п. 4.12);

— розділ 5;

— розділ 7

, крім пп. 7.5, 7.6, 7.7, 7.9.

Процедура проведення перевірок внесків до ФНВ

. У листі, що коментується, ФНВ зауважив: перевірки страхувальників, які мають заборгованість перед ФНВ, здійснюються робочими органами виконавчої дирекції ФНВ:

відповідно до Порядку здійснення контролю за правильністю нарахування, своєчасністю та повнотою сплати страхувальниками страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, інших платежів до Фонду та цільовим використанням коштів, затвердженого постановою правління ФНВ від 17.10.03 р. № 68,

з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодо проведення робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України перевірок повноти нарахування і сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, інших платежів та цільового використання коштів страхування від нещасних випадків на виробництві, та оформлення результатів перевірок, викладених у листі Виконавчої дирекції ФНВ від 17.06.09 р. № 595-07-2.

Відповідальність за неподання звітності за наявності заборгованості за внесками до ФНВ.

ФНВ також зауважив, що за несвоєчасне подання або неподання щоквартального Звіту щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, наведеного в додатку до постанови № 31, що подається до ФНВ, згідно з п. 2.2 постанови № 31 до повного погашення заборгованості** передбачено відповідальність у вигляді адміністративного штрафу. Його накладають на підставі ст. 1654 Кодексу України про адміністративні правопорушення на посадових осіб підприємств, установ, організацій, фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, а також фізичних осіб, які не мають статусу підприємців та використовують найману працю. Розмір — від 136 до 255 грн. (за повторне протягом року порушення — штраф від 170 до 340 грн.).

** Про необхідність його подання читайте в Пошті тижні «Як заповнити звіт про сплату заборгованості за внесками до ФНВ» // «БТ», 2011, № 15, с. 59 та ком. «Квартальний звіт до ФНВ — ФНВ розробив Методрекомендації щодо його заповнення» // «БТ», 2011, № 17, с. 5.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі