Теми статей
Обрати теми

Щодо порядку оподаткування податком на додану вартість окремих господарських операцій

Редакція БТ
Лист від 25.10.2011 р. № 4261/6/15-3415-04

ОБКЛАДЕННЯ ПДВ ГОСПОДАРСЬКИХ ОПЕРАЦІЙ:

ДПСУ відповіла на запитання бухгалтерів

 

Лист Державної податкової служби України від 25.10.11 р. № 4261/6/15-3415-04

«Щодо порядку оподаткування податком на додану вартість окремих господарських операцій»

 

З 06.08.11 р.

п. 52.6 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) фактично зобов’язує ДПСУ проводити періодичне узагальнення податкових консультацій, які стосуються значної кількості платників податків або значної суми податкових зобов'язань, та затверджувати наказом узагальнюючі податкові консультації, які підлягають оприлюдненню, однак на сьогодні ми таких консультацій ще не бачили.

Натомість податківці продовжують застосовувати практику роз’яснення норм податкового законодавства у «напівлегальний» (не передбачений

ПКУ спосіб) — за допомогою консультацій у Єдиній базі податкових знань, розміщеній на офіційному сайті ДПСУ (www.sta.gov.ua), або ж у вигляді листів. Хоч такі роз’яснення не мають жодної юридичної сили, вони дають можливість дізнатись про позицію податківців у спірних питаннях та певну гарантію того, що платник може отримати саме таку відповідь у вигляді індивідуальної податкової консультації, але для цього платнику доведеться звернутись із письмовим запитом до податкового органу.

У

листі, що коментується, податківці дали відповідь на низку запитань щодо порядку обкладення ПДВ окремих господарських операцій, які будуть корисні широкому загалу читачів. Для ознайомлення з таким масштабним роз’ясненням податківців ми навели розглянуті запитання, відповіді на них та наші зауваження у Шпаргалці бухгалтера «Актуальні питання щодо сплати ПДВ роз’яснює ДПСУ» на с. 17 цього номера.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі