Теми статей
Обрати теми

Щодо звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

Редакція БТ
Лист від 06.10.2011 р. № 21269/05-10

ЗП ПРАЦІВНИКІВ < ЗП МІНІМАЛЬНОЇ —

не привід для неприйняття звітності з ЄВС (думка ПФУ)

 

Лист Пенсійного фонду України від 06.10.11 р. № 21269/05-10

«Щодо звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»

 

У

листі, що коментується, Пенсійний фонд України (далі — ПФУ) зауважив, що неприйняття щомісячного звіту з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі — ЄВС) унаслідок того, що в показниках заробітну плату зазначено в меншому розмірі, ніж мінімальна, є безпідставним.

Згідно з

п. 4 ч. 2 ст. 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.10 р. № 2464-VI (далі — Закон про ЄВС) платники ЄВС зобов'язані подавати звітність до територіального органу ПФУ у строки, у порядку та за формою, установленими ПФУ.

Усі роботодавці починаючи із січня 2011 року щомісяця подають звіт за формою

додатка 4 до Порядку формування та подання страховиками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління ПФУ від 08.10.10 р. № 22-2 (далі — Порядок № 22-2)*.

* Про порядок його заповнення ми писали в Темі тижня «Звітність з єдиного внеску» // «БТ», 2011, № 6, с. 24, а про виправлення в ньому помилок — у Темі тижня «Виправлення помилок у додатку 4 з ЄВС» на с. 22.

У

листі, що коментується, ПФУ доходить висновку, що заробітна плата, менша від установленого мінімального її рівня (з 1 жовтня 2011 року — 985 грн.), не є приводом для відмови у прийнятті звітності з ЄВС (див. «Зарплата, менша від мінімальної, — не причина для відмови у прийнятті звітності з ЄВС).

 

Зарплата, менша від мінімальної, — не причина для відмови у прийнятті звітності з ЄВС

Витяг із листа, що коментується

«Відповідно до

пункту 4.1 Порядку № 22-2 звіт формується на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до Закону [про ЄВС. — Прим. ред.] нараховується єдиний внесок.

Пунктом 2.11

визначено, що звіт страховиком повинен подаватися в повному обсязі. У разі неподання однієї із необхідних таблиць звіт не приймається.

Таким чином, якщо

звіт сформований з дотриманням всіх вимог, передбачених Порядком [№ 22-2. — Прим. ред.], то неприйняття звіту у зв'язку із тим, що у показниках звіту зазначена заробітна плата у розмірі меншому, ніж мінімальна, безпідставне».

 

Такий висновок ПФУ, безумовно, можна назвати позитивним. Але що робити, якщо працівники ПФУ на місцях усе-таки неправомірно відмовляють у прийнятті звітності з ЄВС? Оскільки

п. 2.11 Порядку № 22-2 забороняє надсилати звіт поштою, у разі відмови в його прийнятті довести, що звіт подавався (точніше, були спроби подання), проблематично через відсутність законодавчої регламентації з питання боротьби з неправомірними вимогами працівників ПФУ та інших органів.

У разі коли вам відмовляють у прийнятті звіту, слід спробувати отримати від працівника ПФУ письмову відмову із зазначенням її причини. Це буде підставою для оскарження дій працівників ПФУ. Якщо письмову відмову вам не дають, звертайтеся до керівництва органу ПФУ. А якщо конфліктувати з пенсійниками — даремна справа, здайте звіт в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису відповідно до

Порядку подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі, затвердженого постановою правління ПФУ від 19.04.07 р. № 7-7. До речі, на таку можливість подання вказує і ПФУ в листі, що коментується.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі