Теми статей
Обрати теми

Про відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Редакція БТ
Лист від 20.05.2011 р. № 168/13/116-11

ЖІНКА — ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ

не має права на відпустку для догляду
 за дитиною до 3 років і тому
 не може передати право на її використання
 іншим працюючим родичам

 

Лист Міністерства соціальної політики України від 20.05.11 р. № 168/13/116-11

«Про відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку»

 

У

листі, що коментується, Мінсоцполітики, ґрунтуючись на законодавчих нормах, доходить висновку, що жінка — приватний підприємець не може делегувати відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (далі — відпустка до 3 років) іншим родичам, які хочуть фактично здійснювати догляд за дитиною, оскільки не має на неї права.

На підставі чого можна делегувати право на відпустку до 3 років?

Згідно зі ст. 18 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) і ст. 179 Кодексу законів про працю України відпустку для догляду до 3 років може бути використано повністю або частинами також батьком дитини, бабусею, дідусем чи іншими родичами, які фактично доглядають дитину, або особою, яка всиновила або взяла під опіку дитину.

Відповідно до

ч. 4 ст. 20 Закону про відпустки підставою для надання такої відпустки зазначеним вище особам є довідка з місця роботи (служби, навчання) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення строку відпустки до
3 років і виплату їй допомоги по догляду за дитиною припинено (із зазначенням дати).

Отже, лише за умови надання довідки з місця роботи матері дитини гарантовано право батька дитини, бабусі чи інших родичів, які фактично доглядають дитину, на отримання відпустки за своїм місцем роботи певної тривалості зі збереженням на її період місця роботи (посади), заробітної плати (допомоги).

У

листі, що коментується, стверджується, що право на відпустку для догляду до 3 років батька дитини, бабусі, дідуся чи інших родичів, які фактично доглядають дитину, є похідними від права матері на таку відпустку. Отже, спочатку мати повинна мати право на таку відпустку, а вже потім може делегувати його переліченим вище особам. Але чи має мати-підприємець право на таку відпустку?

Жінка — приватний підприємець не має права на відпустку

. Згідно зі ст. 42 Господарського кодексу України підприємництво — це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та отримання прибутку.

У свою чергу,

ст. 2 Закону про відпустки визначено, що право на відпустки мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах із підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи. Отже, право на всі види відпусток мають наймані працівники, а не роботодавці. У випадку з підприємцем він є роботодавцем, а не найманим працівником.

Тому Мінсоцполітики в

листі, що коментується, доходить висновку, що дружина працівника, будучи приватним підприємцем, не має права на будь-який вид відпусток, у тому числі й на відпустку до 3 років, оскільки вона не перебуває у трудових відносинах. А якщо сама жінка не має права на відпустку, отже, й делегувати його (наприклад, батьку дитини) вона не може.

Думка про те, що чоловік жінки-підприємиці не має права на відпустку для догляду за дитиною до трьох років, не нова (див., наприклад, консультацію працівника Мінпраці

в газеті «Праця і зарплата», 2009, № 30, с. 19 ).

Зауважимо також: хоча мати дитини як приватний підприємець не має права на відпустку для догляду за дитиною, вона має право на отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в органі праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації (місцем фактичного проживання — за умови надання довідки про неотримання допомоги за місцем реєстрації) (абзац другий п. 21 Порядку призначення та виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, затвердженого постановою КМУ від 27.12.01 р. № 1751).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі