Теми статей
Обрати теми

Яка адреса вказується у податковій накладній при зміні місцезнаходження

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Яка адреса вказується у податковій накладній при зміні місцезнаходження

 

Яка адреса вказується в податкових накладних у разі реєстрації зміни місцезнаходження платника податку, пов'язаної зі зміною адміністративно-територіальної одиниці?

 

Згідно з

п. 66.5 Податкового кодексу України у разі виникнення змін у даних або внесення змін до документів, що подаються для взяття на облік в органах ДПС, платник податків зобов'язаний подати органу ДПС, де він обліковується, уточнені документи протягом 10 календарних днів із дня внесення змін до зазначених документів. Тобто платник податків повинен забезпечити достовірні дані про своє місцезнаходження у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців.

Підпунктом 10.1.4 п. 10.1 розд. X Порядку обліку платників податків, затвердженого наказом ДПАУ від 22.12.10 р. № 979

, визначено, що у разі реєстрації зміни місцезнаходження платника податку, пов'язаної зі зміною адміністративно-територіальної одиниці, термін перебування платника податків на обліку в органі ДПС за попереднім місцезнаходженням (місцем проживання) повинен бути продовжений до закінчення поточного бюджетного року.

Відповідно до

розд. IV Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПАУ від 22.12.10 р. № 978 , для заміни свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ (далі — Свідоцтво) платник ПДВ зобов'язаний у двадцятиденний строк після виникнення змін подати до податкового органу за попереднім місцезнаходженням (місцем проживання) додаткову реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація». До такої заяви мають бути додані Свідоцтво та всі засвідчені копії Свідоцтва.

Податковий орган за попереднім місцезнаходженням (місцем проживання) видає платнику ПДВ нове Свідоцтво (за новим номером) замість старого в такому самому порядку, як і при реєстрації. При цьому дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а датою початку дії нового Свідоцтва та датою анулювання старого Свідоцтва є останній день строку у 10 робочих днів від дня отримання додаткової реєстраційної заяви з позначкою «

Перереєстрація». Нове Свідоцтво видається із зазначенням терміну дії, який відповідає даті закінчення 30 днів, наступних за днем, до якого перебуватиме на обліку платник ПДВ у податковому органі за попереднім місцезнаходженням (місцем проживання).

Перереєстрація у податковому органі за попереднім місцезнаходженням (місцем проживання) не є обов'язковою, якщо строк перебування на обліку платника ПДВ у такому податковому органі не перевищуватиме одного місяця після реєстрації зміни місцезнаходження (місця проживання) згідно із законодавством. У період перереєстрації до початку дії нового Свідоцтва платник ПДВ використовує реквізити старого Свідоцтва.

Ураховуючи викладене, до дати початку дії нового Свідоцтва, а саме в період перереєстрації платника податку у разі зміни його місцезнаходження, пов'язаної зі зміною адміністративно-територіальної одиниці, податкові накладні виписуються таким платником з урахуванням реквізитів старого свідоцтва. Після отримання нового Свідоцтва, в якому зазначено нове місцезнаходження платника податку та термін його дії (термін до якого перебуватиме на обліку платник ПДВ у податковому органі за попереднім місцезнаходженням) платник податку виписує податкові накладні з урахуванням реквізитів нового Свідоцтва.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПСУ:
www.sta.gov.ua (розділ 130.21)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі