Теми статей
Обрати теми

Про застосування штрафів та пені щодо єдиного внеску

Редакція БТ
Лист від 06.06.2011 р. № 11322/03-30

БАНКРУТСТВО —

на поточні платежі з ЄВС у період
 дії мораторію штрафні санкції 
нараховують у загальному порядку

 

Лист Пенсійного фонду України від 06.06.11 р. № 11322/03-30

«Про застосування штрафів та пені щодо єдиного внеску»

 

У

листі, що коментується, Пенсійний фонд України (далі — ПФУ) розповів про те, як застосовуються штрафи щодо єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі — ЄВС) до суб'єктів господарювання, стосовно яких порушено справу про банкрутство.

Згідно зі

ст. 1 Закону про банкрутство* мораторій на задоволення вимог кредиторів — це зупинення виконання боржником грошових зобов'язань та зобов'язань зі сплати податків та зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня запровадження мораторію, припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань зі сплати податків та зборів (обов'язкових платежів), застосованих до прийняття рішення про запровадження мораторію.

* Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 14.05.92 р. № 2343-XII.

Статтею 12 Закону про банкрутство

визначено, що протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші санкції за невиконання або неналежне виконання грошових зобов'язань та зобов'язань зі сплати ЄВС, податків та зборів (обов'язкових платежів). Дія мораторію припиняється з дня припинення справи про банкрутство.

Із цього ПФУ в

листі, що коментується, робить висновок: протягом дії мораторію фінансові санкції та пеня за несвоєчасну сплату поточних платежів ЄВС (страхових внесків) застосовуються на загальних підставах. Це випливає з того, що на поточну заборгованість, яка виникла у процедурі розпорядження або санації, виходячи з наведеного вище визначення поняття мораторію дія мораторію не поширюється.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі