Теми статей
Обрати теми

Нюанси проведення «дотаційних» перевірок Фондом безробіття

Редакція БТ
Лист від 01.06.2011 р. №

Нюанси проведення «дотаційних» перевірок Фондом безробіття

 

Фонд безробіття

листом роз'яснив окремі питання проведення перевірок дотацій, наданих роботодавцям для працевлаштування безробітних, в якому, зокрема, зазначено, що:

— центр зайнятості (далі — ЦЗ)

не рідше одного разу на півроку перевіряє достовірність відомостей, наданих роботодавцем для отримання дотацій (відповідно до затвердженого плану або за письмовим зверненням фізичної чи юридичної особи про факти порушення роботодавцем умов надання дотації);

— ЦЗ має право

при перевірці отримувати від роботодавця необхідні пояснення (у тому числі в письмовій формі) з питань, що виникають під час перевірки;

— ЦЗ може

призупинити виплату дотації в разі, якщо: (1) роботодавець відмовляє або перешкоджає проведенню перевірки цих відомостей; (2) при перевірці виявлено факти надання роботодавцем до ЦЗ недостовірних відомостей; (3) порушено порядок використання грошових коштів.

Також Фонд нагадав про відповідальність

роботодавця за порушення при використанні дотаційних коштів — при порушенні використання коштів роботодавець повертає надану суму; адмінштрафи за ст. 1653 і 18823 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Докладніше про відповідальність читайте в Темі тижні «Перевірки соцфондів з 2011 року» // «БТ», 2011, № 16, с. 33.

(Лист Фонду безробіття від 01.06.11 р. № ДЦ-01-4450/0/6-11)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі