Теми статей
Обрати теми

До додатка 7 уключається інформація про виплати, виходячи з яких роботодавець розраховує допомогу у зв'язку з нещасним випадком

Редакція БТ
Відповідь на запитання

До додатка 7 уключається інформація про виплати,
 виходячи з яких роботодавець розраховує
 допомогу у зв'язку з нещасним випадком

 

Як заповнити додаток 7 до Порядку № 22-2 «Звіт про настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання» в разі, коли перед настанням нещасного випадку працівник відпрацював у роботодавця 3 місяці (червень — серпень 2011 року; був прийнятий на роботу 1 червня 2011 року, нещасний випадок стався 9 вересня)?

(м. Харків)

 

У разі настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання із застрахованою особою роботодавець зобов'язаний подати звіт за формою додатка 7 до

Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 08.10.10 р. № 22-2 (далі — Порядок № 22-2). Додаток 7 подається протягом двох робочих днів після настання страхового випадку стосовно таких осіб.

Відомості, що наводяться в додатку 7, необхідні для розрахунку допомог, пов'язаних з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, що виплачуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Згідно з

п. 4.17 Порядку № 22-2 роботодавці в додатку 7 указують розрахунковий період, за який обчислюється середня заробітна плата (дохід) для розрахунку страхових виплат*. У загальному випадку розрахунковий період відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.01 р. № 1266, — це останні 6 календарних місяців роботи за останнім місцем роботи перед місяцем настання нещасного випадку (професійного захворювання). Якщо працівник відпрацював у роботодавця менше 6 місяців, розрахунковим періодом буде фактична кількість цілих календарних місяців (з 1-го до 1-го числа), що передували тому місяцю, в якому настав страховий випадок.

* Примітка редакції.

Зверніть увагу! Раніше працівники ПФУ висловлювали дещо інший підхід до заповнення додатка 7. Вони говорили про те, що в табличній частині додатка 7 слід зазначати дані, необхідні для розрахунку страхових виплат, за той місяць (місяці) розрахункового періоду, за який (які) на момент настання страхового випадку (нещасного випадку або професійного захворювання) не подано додаток 4 до Порядку № 22-2 (див. Пошту тижня «Подаємо новий пенсійний звіт — додаток 7» // «БТ», 2011, № 34, с. 46). Ми з цим не погоджувалися, на що вказували у статті «Оновлення звітності з ЄВС: аналізуємо зміни до Порядку № 22-2» // «БТ», 2011, № 34, с. 38. Приємно, що сьогоднішня консультація відповідає раніше висловленій нами позиції.

Наведемо фрагмент заповнення додатка 7 виходячи з даних, викладених у запитанні. До додатка 7 потрібно включити нарахований постраждалому працівнику заробіток за розрахунковий період, виплати за який ураховують для розрахунку суми допомоги. Це виплати за червень — серпень 2011 року.

Додаток 7 у цьому випадку слід подати до органу Пенсійного фонду за місцем узяття на облік роботодавця

не пізніше 13 вересня 2011 року (2 робочі дні після настання страхового випадку — 12 і 13 вересня; 9 вересня не враховуємо, оскільки це день настання страхового випадку; 10 і 11 вересня не враховуємо, оскільки це вихідні дні).

 

img 1 

 

Валентина БОРШОВСЬКА,
 заступник директора Департаменту,
 начальник відділу персоніфікованого обліку,
 інформаційних систем та мереж Пенсійного фонду України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі