Теми статей
Обрати теми

Безпечність харчових продуктів: затверджено Мікробіологічні критерії

Редакція БТ
Наказ від 19.07.2012 р. № 548

Безпечність харчових продуктів: затверджено Мікробіологічні критерії

 

З метою гармонізації законодавства з Регламентом Європейського Союзу від 15.11.05 р. № 2073/2005 про мікробіологічні критерії для харчових продуктів МОЗ затвердило Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів. Ці Критерії визначають мікробіологічні критерії для певних мікроорганізмів (бактерії, віруси, дріжджі, пліснява, водорості, паразитичні найпростіші, мікроскопічні паразитичні гельмінти, їхні токсини та метаболіти) щодо гігієни харчових продуктів.

Так, оператор ринку харчових продуктів (виробник, продавець/постачальник, який здійснює діяльність щодо виробництва, транспортування, зберігання та реалізації харчових продуктів) повинен забезпечувати відповідність харчових продуктів мікробіологічним та гігієнічним критеріям, встановленим у додатках 1, 2 до цих Критеріїв шляхом відбору зразків у виробничих зонах та з обладнання на наявність мікроорганізмів.

У разі отримання незадовільних результатів досліджень (випробувань) на відповідність мікробіологічним критеріям, оператор ринку вживає заходів, передбачених у пп. 8.2 — 8.4 розд. VIII Критеріїв, разом з іншими діями, необхідними для захисту здоров’я споживачів.

У випадку отримання незадовільних результатів досліджень щодо відповідності гігієнічним критеріям технологічного процесу застосовуються дії, передбачені у додатку 2 до цих Критеріїв.

(Наказ МОЗ від 19.07.12 р. № 548, набирає чинності через 3 роки з дня опублікування — з 21.08.15 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі