Теми статей
Обрати теми

Виправлення помилок з єдиного податку за періоди до 01.01.12 р.

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Виправлення помилок з єдиного податку за періоди до 01.01.12 р.

Яким чином заповнюється податкова декларація платника ЄП — юридичної особи у разі виправлення самостійно виявлених помилок за періоди до 01.01.12 р?

 

У разі виправлення самостійно виявлених помилок платником ЄП — юридичною особою за періоди до 01.01.12 р., він має право подати декларацію як звітну, так і уточнюючу (відповідні відмітки робляться в полі 1 заголовної частини декларації).

При цьому у полі 2 заголовної частини декларації зазначається звітний (податковий) період, за який подається звітна декларація, а у полі 3 заголовної частини декларації — податковий (звітний) період, що уточнюється при поданні уточнюючої декларації.

У рядку 2 уточнюючої декларації або рядку 2 додатка до звітної декларації платник єдиного податку зазначає всю виручку, що оподатковується за обраною ставкою до 01.01.12 р. (6 % або 10 %), а у рядку 7.1 декларації або рядку 7.1 додатка до звітної декларації визначає суму єдиного податку за обраною ставкою до 01.01.12 р. (6 % або 10 %). Тобто у цьому випадку формула рядка 7.1 та рядка 7.2 не береться до уваги, а сума податку розраховується за ставкою, яка діяла до 01.01.12 р.

Звертаємо увагу, що у рядку 7.1 уточнюючої декларації або рядку 7.1 додатка до звітної декларації повинна бути відображена повна сума податку, яка визначена відповідно до положень ст. 3 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» від 03.07.98 р. № 727/98. Проте сплата єдиного податку (у разі виправлення помилок 2011 року) здійснюється платником відповідно до положень п.п. 3 п. 1 підрозд. 8 розд. ХХ Податкового кодексу України у розмірі 43 % від повної суми єдиного податку, зазначеної в рядку 7.1 уточнюючої декларації або рядку 7.1 додатка до звітної декларації.

 

Наталія ХОЦЯНІВСЬКА,
 заступник директора Департаменту
 оподаткування юридичних осіб
— начальник управління адміністрування податку
 на прибуток та податкових платежів

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі