Теми статей
Обрати теми

Нюанси визначення звітного періоду при поданні звітності в електронному вигляді

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Нюанси визначення звітного періоду при поданні звітності
в електронному вигляді

Заповнила в програмі «Податкова звітність» (OPZ) «Податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій». Пройшла і перевірку структури, і камеральну перевірку без зауважень. Відправила звіт до податкових органів, але отримала Квитанцію № 1, в якій указано, що документ не прийнято.

Указано: «Виявлені помилки: Помилка — форма не приймається в періоді 2012 р., II квартал.»

Але ж я у самому бланку звіту поставила хрестик напроти слова «Півріччя». Не можу зрозуміти, у чому справа?

 

Спробуємо пояснити, у чому Ви припустилися помилки.

Під час відкриття бланку «Податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій» в програмі «Податкова звітність» (OPZ) з’являється віконце, в якому бухгалтер змушений налаштовувати як звітний період лише — квартал, адже іншого звітного періоду йому програма в цей момент не пропонує. У бухгалтера є право обрати лише цифру — «1», «2», «3», «4» (яка означає квартал). Як показує практика, в цей період бухгалтери вказують цифру — «2».

Потім, у вже відкритому бланку звіту, у бухгалтера є можливість вказати, що звіт формується — за 1 квартал, за півріччя, за три квартали, за рік. Що більшість бухгалтерів відображає правильно.

Заповнивши повністю звіт та зробивши перевірку структури та камеральну перевірку, значна частина бухгалтерів під час збереження цього звіту втрачає пильність. Адже під час збереження звіту на екрані монітору з’являється додаткове вікно, яке слід уважно заповнити.

У цьому вікні є такий показник, як «Тип періоду» (в якому автоматично вказано слово «квартал») та показник «Звітний квартал» (в якому автоматично вказана цифра — «2»). Саме на цьому етапі в цьому вікні бухгалтеру слід змінити інформацію, вказавши в полі «Тип періоду» — півріччя. У цей момент програма сама автоматично змінює слова «Звітний квартал» на слова «Звітний місяць». I праворуч від цих нових слів відображається вже не цифра «2», а цифра — «6».

Бухгалтеру слід підтвердити цю оновлену інформацію шляхом натискання у цьому вікні на клавішу зі словом «Підтвердити».

При такому збереженні звіту Квитанція № 1 вже не буде містити того напису, про який Ви повідомили у своєму питанні.

 

Олександра ВІНЦЕВИЧ,
 Головний державний податковий інспектор ДПІ
 у Деснянському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі