Теми статей
Обрати теми

Зміни до «кредитного» Положення

Редакція БТ
Постанова від 15.06.2012 р. № 246

Зміни до «кредитного» Положення

 

Нацбанк вніс зміни до Положення про порядок отримання резидентами кредитів, позик в іноземній валюті від нерезидентів і надання резидентами позик в іноземній валюті нерезидентам (постанова від 17.06.04 р. № 270), якими, зокрема, передбачено:

1) резиденти-постачальники (юрособи, фізособи та фізособи-підприємці) зобов'язані зареєструвати договори, які передбачають виконання резидентами боргових зобов'язань перед нерезидентами за залученими від нерезидентів кредитами, позиками в іноземній валюті, у НБУ до фактичного одержання кредиту;

2) реєстрація договорів, укладених резидентами-позичальниками, що не є банками, здійснюється територіальним управлінням НБУ за місцезнаходженням обслуговуючого банку;

3) для реєстрації договору (реєстрації змін до договору) резидент-позичальник зобов'язаний подати до обслуговуючого банку:

— на паперовому носії повідомлення про договір (повідомлення про зміни до договору);

договір (разом з іншими додатковими угодами/договорами, документами, які стосуються реалізації договору та здійснення валютних операцій за договором). При цьому документи, які складені іноземною мовою, подаються резидентом-позичальником разом з їх перекладом на українську мову, засвідченим підписом перекладача (справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально) або нотаріусом (не потребують перекладу документи, складені російською мовою або текст яких викладено одночасно іноземною та українською/російською мовами);

копію платіжного документа про сплату коштів за надання Нацбанком послуг з реєстрації договору відповідно до нормативно-правових актів НБУ, що визначають перелік послуг і тарифи за їх надання.

Також внесено зміни до Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів та проведення окремих валютних операцій (постанова від 17.06.04 р. № 266), якими до того ж встановлено, що реєстраційні свідоцтва, індивідуальні ліцензії НБУ на одержання резидентом кредиту, позики в інвалюті від іноземного кредитора, надані резидентам-позичальникам до дати набрання чинності цією постановою, залишаються діючими.

(Постанова НБУ від 15.06.12 р. № 246, набирає чинності з дня опублікування, крім змін, що вносяться до Положення № 266, які набирають чинності через 4 місяці після держреєстрації у Мін’юсті від 09.07.12 р.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі