Теми статей
Обрати теми

Перевірки госпсуб'єктів сфери торгівлі та послуг ресторанного господарства

Редакція БТ
Наказ від 07.03.2012 р. № 310

Перевірки госпсуб'єктів сфери торгівлі та послуг ресторанного господарства

 

Мінекономрозвитку затвердило Порядок проведення перевірок у суб'єктів господарювання сфери торгівлі і послуг, у тому числі ресторанного господарства, якості продукції, додержання обов'язкових вимог щодо безпеки продукції, а також додержання правил торгівлі та надання послуг, згідно з яким:

— держконтроль щодо госпсуб'єктів здійснюється шляхом проведення планових та позапланових перевірок. Тут серед нововведень відзначимо таке: (1) додано нову підставу для позапланової перевірки — аварія або смерть постраждалого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, яке було пов'язане з діяльністю госпсуб'єкта; (2) встановлено, що повторна позапланова перевірка за той самий період, щодо того самого предмета і на тій самій підставі не допускається; (3) у разі надходження декількох скарг на госпсуб'єкта з того самого приводу позапланова перевірка проводиться один раз.

За результатами перевірки посадові особи Держспоживінспекції можуть:

заборонити реалізацію продукції у випадку: (1) відсутності документів, що засвідчують її відповідність вимогам нормативних документів, дотримання яких відповідно до законодавства є обов'язковим; (2) відсутності сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності такої продукції, якщо її внесено до переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації; (3) увезення такої продукції на територію України без документів, що підтверджують її належну якість; (4) якщо строк придатності продукції не зазначено або зазначено з порушенням вимог нормативних документів, дотримання яких відповідно до законодавства є обов'язковим, а також якщо такий строк закінчився; (5) якщо продукція є фальсифікованою;

— до усунення виявлених недоліків: (1) видати рішення про тимчасове припинення госпдіяльності; (2) опломбувати виробничі, складські, торговельні та інші приміщення госпсуб'єкта; (3) опломбувати засоби вимірювальної техніки, за допомогою яких здійснюється обслуговування споживачів, у разі якщо вони несправні, з неправильними показаннями, з пошкодженим перевірочним клеймом (чи без нього) або якщо строк його дії закінчився.

Дія Порядку не поширюється на відносини, пов'язані із здійсненням державного ринкового нагляду (контролю) нехарчової продукції.

(Наказ Мінекономрозвитку від 07.03. 12 р. № 310, чинний з 28.05.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі